"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kemalist zihniyet kardeşi kardeşe kırdırdı

21 Nisan 2015, Salı
Şanlıurfa Birecik’te düzenlenen ‘Bediüzzaman’dan Çözümler’ konulu konferansta konuşan eğitimci Tahir Ünverdi, “Ülkeyi bataklığa götüren, kardeşi kardeşe kırdıran Kemalist zihniyettir!” dedi.

Şanlıurfa Birecik’te düzenlenen ‘Bediüzzaman’dan Çözümler’ konulu konferansta konuşan eğitimci Tahir Ünverdi, “Ülkeyi bataklığa götüren, kardeşi kardeşe kırdıran Kemalist zihniyettir!” dedi. Bediüzzaman Vakfı  ve Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen “Bediüzzaman’dan Çözümler” konulu Konferans Birecik Enver-Nebihe Karaata Kültür merkezinde yapıldı.

Din görevlisi İbrahim Halil Dedeoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın takdimini İbrahim Şiran gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını Bediüzzaman Vakfı  Birecik Temsilcisi Mehmet Gökdoğan yaptı. Gökdoğan, konuşmasında “Vefatının 55. Yıl dönümü münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî’yi rahmetle anıyoruz. Bediüzzaman hazretleri bu asrın insanlarına ve Müslümanlarına ışığında reçeteler yazmış ve toplumların istifadesine sunmuştur. Bediüzzaman hazretlerinin Risale-i Nur eserlerinde ‘Rüyada Bir Hitabe’ diye bir bölüm vardır. O bölümde Bediüzzaman’a, “Ey helâket ve felâket asrının sahibi senin de bu mecliste bir reyin var!” denildiği o nurani mecliste Müslümanlara gelen musibetlere karşı reçeteler sunmuştur.” dedi. 

Daha sonra konferansta söz alan eğitimci Tahir Ünverdi, “Ülkeyi bataklığa götüren, kardeşi kardeşe kırdıran Kemalist zihniyet. O zındıka komitesiydi. Ne yaptı bugün ülkemizde görüyorsunuz, kardeş kardeşi öldürüyor. Yok Türkmüş yok Kürtmüş, Aleviymiş, Sünniymiş. Biz Muhammediyiz (a.s.m) Türkümüzde Muhammedi, Kürdümüzde Muhammedi, Arabımızda, Çerkezimizde hepimiz Muhammediyiz. Kemalist zihniyet ne getirdi bize ırkçılığı getirdi. Türkçülüğü getirdi. Başkalarıda geldi kürtçülüğü getirdi. Bu kürtçülük ve Türkçülük hareketinin kaynağı Kemalizm’dir. Onlara aldanmayın. İki tarafa da aldanmayın.” dedi.

“Bu asır kaba kuvvet asrı değil”

Ünverdi bu asrın kaba kuvvet asrı olmadığını belirterek, “Geçen asırlar öyleydi. Çünkü düşman gaddardı ve o lisandan anlıyordu. Ama bugün maddi kılıç kınına girdi, diyor Bediüzzaman. Dahilde, ülke içerisinde en büyük düşmanımız olsa, asla ve asla silâha tenezzül etmeyiz. 

Bediüzzaman hazretleri İslamdaki cihad anlayışına da yepyeni bir ufuk açmıştır. Bugünkü cihad îdeğil, manevîdir. Bugün dünyanın değişik kıtalarında milyonlarca Nur talebesi var, Elhamdülillah yüzleri ak, kana bulaşmadığı için elleri de ak. Milyonlarca Nur talebesi var hiçbirisinin vukuatı yok. Bu mucize değil mi? Neyin mucizesi? Kur’ân’ın mucizesi. Hiçbir nur talebesi bugün menfi bir olaya karışmamıştır.” dedi.

Gerçek kurtarıcı Efendimiz (ASM)

Tahir Ünverdi gerçek kurtarıcı olarak Hz. Muhammed’i (asm) bildiklerini belirterek, “Hz. Muhammed (asm) öyle bir nesil yetiştirdi ki gerçek hürriyetçi ve hürriyetperver insanlar sahabelerdi. Onun için örnek alacağımız tek insan ve model Hz. Muhammed. (asm) Bizim başkalarını örnek almaya ihtiyacımız yok. Çünkü arayıp da bulamadığımız hiçbir şey yoktur ki hepsi Hz. Muhammed’in (asm) hayatında olmasın, hepsi onun sünnetinde olmasın.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1640
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet İlhan

    21.4.2015 15:57:09

    Din namına ortaya çıkanların derslerdeki kemalizm konularını 12 yıl önceye göre sinsi şekilde 20 kat arttırdıklarından halkımız habersiz

  • M Numan

    21.4.2015 08:00:54

    Hem zındıka, nifak hasiyetiyle her tarafa döner. Senin dostunu kendine dost edip, sana düşman eder. Kastamonu Lahikası ( 208 )

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı