"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Keyfî tutuklamalar, korkunç hatalara yol açıyor

17 Mayıs 2017, Çarşamba 00:05
Akit yazarı Sabri Balaman, OHAL’de yaşanan hukuksuzlukların altını çizerek, keyfi tutuklamaların korkunç hatalara sebep olduğunu söyledi.

OHAL ortamında yapılan hukuksuz uygulamalara geçte olsa tepki gösteren Akit yazarlarından Sabri Balaman ‘Başkan Erdoğan’ı FETÖ’ye kumpasla harcamak isteyenler mi var?’ başlıklı yazısında keyfi tutuklamaların korkunç hatalara sebep olduğunun altını çizerek, “Olağanüstü hal olağanüstü hukuk dönemidir; ama sonuç itibarıyla “hukukun askıya alındığı bir dönem” değil bir “hukuk” dönemidir” ifadelerini kullandı. 

Hukuk ayaklar altında 

Sabri Balaman’ın 16 Mayıs 2017 tarihli yazısının ilgili bölümü şöyle; “Olağanüstü hal ve hak dönemine girmiş bulunmaktayız. Ne yazık ki hukuk kurulları ayaklar altına alınmaya başlandı. Kişinin savunma hakkı olan vicdan hürriyeti ve temel haklarına ciddi kısıtlamalar yapılarak bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Son zamanlarda yapılan keyfi tutuklamalarla bilgi işlem veya bilişim merkezlerine ve bunun yanında MİT raporlarında korkunç hatalara sebep olunmaktadır. Buna karşın gerek Adalet Bakanlığının gerek İçişleri Bakanlığının yeterli tedbirleri almadığı görülmektedir. 

Bu doğrudan insanÎ bir sorun

Olağanüstü hal olağanüstü hukuk dönemidir; ama sonuç itibarıyla “hukukun askıya alındığı bir dönem” değil bir “hukuk” dönemidir. Olağanüstü hal döneminde yapılan işlemlerde haklar öğretisine (hukuka) uyulmalıdır. Kendisi hakkında verilen bir karar karşısında kişinin izleyeceği iç hukuk yolları belirsiz kalırsa, kişiler mağduriyetlerini giderebilecek merci ya da kurum bulamazlarsa, sorun siyasal, sosyal veya hukuki olmaktan başka, doğrudan insani bir sorundur. İnsanlık ise her şeyden daha değerlidir.”

Bilgilerin doğruluğu şüpheli

Bu hataların düzeltilebilmesi için yapılan bütün girişimlerin boşa çıkması da ayrı bir facia… KHK ile ihraçlarda esas alınan istihbarat bilgilerinin doğruluğu şüpheli. (Çek edilmemiş istihbari bilgilerle devlet muamele yapmamalı). Zira yargılamalarda ortaya çıkan gerçekler istihbarat bilgilerini yalanlıyor. (Meselâ istihbarata göre ByLock var denilenlerin birçoğunda ByLock çıkmıyor). Düzeltme mekanizması hâlâ çalışmıyor, haksızlığa uğramış insanların umudu tükeniyor, birçoğu psikolojik rahatsızlıklara yakalanmaya başlıyor. Mahkemeler hızlı çalışmıyor ve insanlar hukuka uygun karar vermekten endişe eder haldeler.

Haber Merkezi

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 5962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı