"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK ile işten çıkarıldı, geçimini sağlamak için aldığı ineklere de kayyım atandı

16 Ocak 2018, Salı 09:30
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden KHK ile çıkarılan Ali Vuran, geçimini sağlamak için aldığı ineklerine de tedbir konulduğunu açıkladı. İnekleri satamayan ve ürünlerinden de faydalanamayan Vuran, ''İneklerime kayyum atandı'' dedi.

Amerika’nın Sesi’nden Mahmut Bozarslan’ın haberine göre belediyenin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan Ali Vuran, OHAL ilanının ardından KHK ile işten çıkarıldı. Sur ilçesine bağlı Yeşilli köyünde yaşayan Vuran, bunun üzerine beş inek alarak, hayvancılık yapmaya başladı. Tarımsal destek almaya başlayan Vural işleri yoluna koyduğunu sandığı bir anda, Tarım Müdürlüğü’nden gelen haberle hayal kırıklığına uğradı. Devletten aldığı tarımsal desteğin kesildiğini öğrenen Vuran, “Sadece benim değil birçok kişinin primi kesilmiş. Bir arkadaşımın yaklaşık 72 bin TL’lik primine el konulmuş. Benim de 8-9 bin TL’ye el konuldu. Bu bir çiftçi için ciddi bir paradır. Geçim kaynağımız budur. Bununla yaşıyor ve ayakta kalabiliyoruz” dedi.

Hakkındaki kararların, bazı istihbarat bilgilerine dayandırıldığını söyleyen Vuran “Ben de hayvanları satayım dedim ama 5 ineğime de küpe numaraları (Tarım Bakanlığı’nda kayıt altında) nedeniyle tedbir kararı konulmuş. Bundan dolayı ineklerimi de satamıyorum. İnekler üzerinden buzağı, süt ve yoğurt primi almamak için tedbir konuluyor. Tarım İlçe Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede tedbirin ay başında kaldırılacağı söylendi. Ben bir suç işlemedim ve sabıkam da yok. Bizi mağdur ediyorlar. Ticari ilişkilerimi kesmişler. 5 ineğime kayyım atamışlar. Mağduriyetimin giderilsin” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 14715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah Çelik

    16.1.2018 17:19:23

    Üstad'ın zamanında da; Ramazan'a dair, kitapçık bulununca, bilmem kaç kişi, adının Ramazan olması münasebetiyle içeri alınmıştı. Hey gidi günler hey derken; Siz de ne günlere gebesiniz acep bilmem ki?

  • Hakan Bas

    16.1.2018 14:56:52

    Adama öl diyorlar suçlu ise at içeri suçsuz ise neden süründürüyor aç bırakıyorsun.işinden atılan bir sürü insan ki;çoğunun hepten masum eşi de atıldı ve geri döndü arada çekilen maddi manevi sıkıntılar ne olacak peki vicdanımız ne olacak bu kadar taş oldu kalpler yazık bize.

  • YUSUF ATMACA

    16.1.2018 10:36:44

    İnsanları terörist olmaya zorluyorlar. Allah'ın izni ile başaramayacaklar İNŞALLAH

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı