"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK ile kapatılan ESİDEF ve İGİD görevlilerine operasyon

02 Şubat 2018, Cuma 22:17
İzmir'de Gülen Hareketine yönelik iki soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Gülen Hareketinin finans yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gülen Hareketi ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) ile İzmir Genç İş Adamları Derneği'nin (İGİD) çeşitli kurullarında görev yapan 21 şüpheliye yönelik çalışma başlattı.

Şüphelilerden 11'i çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

İzmir'de yürütülen diğer operasyonda da Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere yönelik, İzmir, Ankara ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı.

Zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü. 

AA

Etiketler: izmir, operasyon, gözaltı
Okunma Sayısı: 4817
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı