"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lar hukuken geçersiz

29 Nisan 2017, Cumartesi 00:03
Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, çıkarılan KHK’ların mecliste görüşülmediği için hukuken geçersiz olduğunu belirterek, “Bunlar, ülkeyi yönetenlerin başını ağrıtacak” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, 27 Nisan Perşembe günü yaptığı scope yayınında, çıkarılan KHK’ların mecliste görüşülmediği için hukuken geçersiz olduğunu belirterek, KHK’lar nedeniyle çok büyük dramların oluştuğunun altını çizdi. Güleçyüz,  “Şimdi 9 aya aşkındır OHAL rejiminde yaşıyoruz. Bir 3 ay daha uzatma oldu, 1 yılı tamamlayacağız; sonunun ne olacağı belli değil. Yeni oylanan bu pakette güya sıkıyönetim kaldırıldı, ama sıkıyönetim, OHAL adı altında da devam ettirilmek isteniyor ve Cumhurbaşkanına da tek başına OHAL yetkisi veriliyor. Şimdi OHAL deyip geçmeyelim, bunun altında çok ciddî durumlar var ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin, 2004’te çıkarılmış olduğumuz denetim sürecine tekrar alınmamız kararında da esas sebep OHAL.

MAĞDURİYETLER OLUŞUYOR

OHAL için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “normal zamanlarda yapmadığımız bir çok şeyi yapmamıza izin verdi” açıklamasını hatırlatan Güleçyüz, “Burada bir  memnuniyet var. İyi de yaptıklarınızın hukuka ve demokrasiye uygunluğu ve yapılan tasarrufların KHK’lar ile yapılanların ne kadar yaygın mağduriyetlere sebep verdiği konusuna hiç bakmıyorsunuz, görmek istemiyorsunuz veya örtmek istiyorsunuz. OHAL’in de aslında bir hukuku var. OHAL’de yapılan tasarruflar, KHK’lar falan bunlar OHAL’in ilanını gerektirdiği gerekçelerle ve geçici olmak kaydıyla olacak şeyler. Ama siz kalıcı nitelikte birtakım çok ciddi mağduriyetlere sebep veren tasarruflar yapıyorsunuz” şeklinde konuştu. 

22 KHK’NIN 5’İ MECLİS’TE GÖRÜŞÜLDÜ

“OHAL ilân edildikten beri bugüne kadar 22 tane KHK yayımlanmış. Bunlarla çok ciddî anlamda ihraçlar, tasfiyeler var ve bunlardan sadece 5’i mecliste onaylanmış” diyen Güleçyüz, “Halbuki kural olarak bir KHK çıktığı zaman bunu 1 ay içinde meclise gelmesi ve meclisten geçip kanunlaşması lazım. Eğer hala 1 ay geçip meclise gelmediyse meclisin onayından geçmediyse o KHK geçersizdir. Demek ki bu 22 tane OHAL KKH’sinden 5’i haricinde geriye kalanları geçersiz, hukuken geçersiz kanun böyle ama hâlâ devam ediyor. Bunlar çok başımızı ağrıtacak bizim, ülkeyi yönetenlerin başını ağrıtacak. Bunların hesabı sorulacak hukuk normale döndüğü zaman” ifadelerini kullandı. 

ZULÜM DEVAM ETMEZ

Güleçyüz son olarak, “Türkiye bu OHAL meselesini sükûnetle, aklı başında insanlar devletin içerisinde, hatta iktidarın içerisinde bu işin böyle gitmeyeceğini gören insanlar seslerini yükseltsinler. Yüksek Yargı Organları, AYM başta olmak üzere devlet aklı diye bir şey olduğuna inanmak istiyoruz. Bu devlet aklı bu çılgınlığa bir dur demeli ve bu gidişatı durdurup tersine çevirecek bir süreci bir an önce başlatmalı. Zulüm devam etmez, edemez, ama zulmün devamına katkı sağlayan, seyirci kalan, alkış tutan, destek verenler bunun vebalinin ve sorumluluğunun altından kalkamazlar. Tek bir masuma dahi yapılan zulmün dünyada da ahirette de mutlaka karşılığını görürler” uyarısında bulundu.

Etiketler: kazım güleçyüz
Okunma Sayısı: 14837
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Orhan Uslu

    29.4.2017 08:12:11

    Allah razı olsun. Allah işinizi, gücünüzü daim kılsın. Zalimlerin şerrinden korusun rabbim sizi. Bu günlerde doğru söyleyebilen çok az kaldı. Ya korkudan, ya bananecilikten, yada fırsatı ganimete dönüştürme arzusundan... Siz ve sizin gibiler kelaynak kuşları gibi nadiren kaldınız. Ama olsun her şeye rağmen doğruları söyleyebilenlerin olduğunu görebilmek çok güzel.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı