"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lara yargı yolu açıldı

01 Ağustos 2018, Çarşamba 23:42
OHAL’in kaldırılmasının doğru bir karar olduğu analizinde bulunan SETA, OHAL döneminde çıkan kararnamelere yargı yolunun açıldığını belirtti.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA), “Olağanüstü Halin İki Yılı ve Sonrası” başlıklı analiz yayımladı. Analizde, Türkiye’nin yakın süreçte içinden geçtiği PKK-IŞİD terörü, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi nedeniyle ülkede teröre karşı daha etkili mücadele verme, darbe girişimi sonrası düzeni sağlama ve faillerin kısa sürede yargı önüne çıkarılması amacıyla ilan edilen ve iki yıl süren OHAL’in nedenleri, işleyiş şekli, bitmesi ve sonrasında terörle mücadele noktasında neler yapılabileceği konuları ele alındı. Analizde, OHAL rejiminde kullanılacak yetkilerin hepsinin yargısal denetime tabi olduğu ve bu dönemde çıkarılan kararnamelerin TBMM’de kabul edilerek kanun haline dönüştürüldüğü, böylece Anayasa Mahkemesi’ne dâvâ yolu açıldığının altı çizildi.

OHAL’i kaldırmak doğru karar

Anlizde “Gereksiz yere uzatılan OHAL’in devletin işleyiş yapısına kötü yönde etkileri olacağından dolayı kaldırılması doğru bir karardır” ifadesi yer aldı ve “KHK’ler ile kanunlarda da değişiklik yapılmış ve birçok farklı alanda yeni düzenlemeler getirilmiştir. Kanunlardaki bazı değişikliklerin OHAL sürecinde geçerli olacağı ilgili KHK’de belirtilmiştir. Ancak yasalarda yapılan diğer düzenlemeler kalıcı olacak, bir başka deyişle OHAL’in kalkmasından sonra da varlığını koruyacaktır” tespitinde bulunuldu.

AA

Etiketler: khk, ohal, yargı
Okunma Sayısı: 46192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yılmazkaya

    2.8.2018 19:16:08

    Sorgusuz sualsiz suçunun neolduyunu dahi bilmeyen binlerce gariban memur işinden olduğunu acaba devlet büyüklerimiz biliyormuki kurunun yanında yaşın yandığını geçgelecek adalet adalet sayılacakmı

  • Fatma

    2.8.2018 12:01:01

    Merhabalar. Ben kapatilan ozel okulda kpss den atanamadigim icin memur olarak calismaya basladim. Aslinda fen bilgisi ogretmenligi mezunuyum. Ama is bulamadigimdan memur olarak calismaya baslamistim. Hem calisiyor hemde kpss ye hazrlaniyordum. Sadece 9 ay calismama ragmen lisansim iptal oldu. Hangi kapiyi caldiysamda sonucsuz. Ne yapmam gerekir inanin bilmiyorum :(

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı