"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lı öğretmenler kırtasiyeci oldu

16 Eylül 2018, Pazar 18:14
Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Hem öğrenciler hem öğretmenler heyecanlı. Ama bir kesim ise buruk. İhraç edilen öğretmenler.

Geri dönme umutları kalmayan ihraç öğretmenler, değişik yollarla hayata tutunmaya çalışıyor. Kimisi ürettiklerini satıyor, kimisi ticaret yapıyor. Birbirlerine destek olup, ayakta durmaya çalışıyorlar. Okulların açıldığı için işler yoğun.

Veliler öğrencilerinin eksiklerini gidermek için alışverişe başlamış. Kırtasiyede buruk bir heyecan var. Çünkü bu kırtasiyenin sahipleri Kanun Hükmünde Kararname’yle işinden olan öğretmenler. Onlar da iki yıl öncesine kadar, bu zamanlarda eğitim yılının başlama heyecanını yaşıyordu. Çalıştıkları okullardan ihraç edilen öğretmenlerden bazıları, eve kapanmak yerine iş hayatına atılamaya karar verdi. Resmi olarak dört ortak olsalar da onlar, ‘burası bütün KHK’lıların’ diyor.

Burası bir KHK kurumu 

Kırtasiyenin resmî ortaklarından biri Şiyar Kaymaz. İhraç edilen öğretmenlerden biri. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Kaymaz, kırtasiyeyi sahiplenmiyor. Kaymaz, ”İhraç olduktan sonra bir boşluk yaşandı, özellikle öğretmen kesiminin özel sektörde çalışmasına izin verilmemesinden kaynaklı olarak, kendi üretim merkezleri ya da kendi çalışma alanlarını oluşturmak zorunda kaldı. Ya eve kapanıp sıkışacaktık ya da bir şeylerle meşgul olacaktık. Biz de öğretmenler olarak, kırtasiye açtık. Biz mümkün mertebe en ucuz olan şekilde vermeye çalışıyoruz. Burası bir KHK kurumdur. KHK’lıların yeridir diyebiliriz.”

Haber: Amerikanın Sesi

Etiketler: KHK, kırtasiye, öğretmen
Okunma Sayısı: 18278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    16.9.2018 22:39:04

    Ögretmenlerin acil af yasasina ihtiyaci var. Yine de meslek gruplari kücük sivil toplum sirketi olarak omuz omuza vererek bu badireleri atlatmak zorunda. Issiz gücsüz aile gecindirmek cok zor. Gürcistandan Avukatlar, Ögretmenler bize evlerde calismak icin geliyorlar. Bizim ögretmenlerimiz hakimlerimiz avukatlarimiz, savcilarimiz da mi o duruma düssün. Sefkat etmek, zulüm ve zarar etmemektir EL.I sayfa 39

  • g@L!p

    16.9.2018 21:40:41

    Kırtasiyeci Pazarcı Tatlıcı Dekorasyonu Çocuk bakıcısı Ev temizlikçisi(gündelikçi) Ayakkabıcı İnşaat işçisi Boyacı Servis şoförü Özel ders veren (bunlar baya şanslı) Sütçü Çerezci Yumurtacı . . . Bunlar iş bulabilen şanslı kişiler ... (Allah'ım Sana sığınıyor ve Sana güveniyoruz. Sen adil-i mutlaksın. Bize adaletinin tecellisini bu dünyada iken de göster! Elfu elfu âmin)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı