"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lı vekiller, Meclis'te mağdurlar için çalışacak

05 Ekim 2018, Cuma 22:01
24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclis’e giren 10 KHK’lı vekil, adalet arayışlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sürdürürken, mağdurlar için çalışacaklar.

Keyfîliklerle Meclis'te mücadele edeceğiz

OHAL KHK’sı ile ihraç edilen yüz binlerce kamu çalışanından 10’u 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclis’e geldi. HDP’de Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin yanı sıra Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gülüstan Koçyiğit, Salihe Aydeniz, Muazzez Oran, Semra Güzel, Sait Dede ve Habip Eksik, CHP’de İbrahim Kaboğlu ve Saadet Partisi’nde Cihangir İslam farklı tarihlerdeki OHAL kararnameleri ile kamu görevlerinden ihraç edildi. Büyük kısmı akademisyen ve sağlık çalışanı olan 10 KHK’lı milletvekili, 9 Ekim Salı günü farklı kamu kurumlarından ihraç edilmiş bir grup KHK’lı ile Meclis’te bir araya gelerek sorunları ele alacak. Ardından milletvekilleri 11 Ekim’de Meclis’te ortak bir basın toplantısı düzenleyerek bu sorunları kamuoyu ile paylaşacak.

Çözüm yolları aramak şart 

KHK ile üniversiteden ihraç edilen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam yapılacak çalışma ile ilgili Gazete Duvar’a şunları söyledi; “KHK’lılardan gelen yoğun bir talep var. Biz de bu işin gönüllüleriyiz. Koordineli, uyumlu bir çalışma ile sonuç alacak kimi faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. Belli makamlarla görüşmek, belli sıkıntıları aktarmak, çözüm yolları aramak şart. Bunun için önce biz bir araya geleceğiz. İbrahim Kaboğlu bir anayasa profesörü var. Ömer Faruk Gergerlioğlu ve ben Hak ve Adalet Platformu’nda ciddî anlamda çalışmalar yaptık. Bu birliktelikle en azından konuyu sürekli Meclis gündeminde tutup, bir takım önergelerle diğer partileri ikna eden bir çalışma içinde olabiliriz. Yine birlikte veya sözcüler aracılığıyla toplantılar, açıklamalar yapabiliriz.”

OHAL İnceleme Komisyonu fonksiyonsuz

10 KHK’lı milletvekilinin oluşturacağı çalışmanın bir adı olacak mı? sorusuna, “Bizim adımız var. KHK’lı olarak nam salmışız. Başka bir isme ihtiyacımız yok” cevabı veren İslam, KHK’lıların yaşadığı birçok sıkıntının ortak olduğunu, bunların öne çıkan başlıklarını ve çözüm tekliflerini de şöyle sıraladı; OHAL İnceleme Komisyonu fonksiyonsuz. Bu kaosun içinde normal bir yargı sistemi işleyemez. Af üzerinden bir çözüm oluşturulabilir. Kovuşturması olmayan, soruşturmalardan aklanan ve takipsizlik ya da beraat kararı alan yaklaşık 17 bin kişi bir an önce işlerine iadesi edilmeli. Hamile, bebekli ve hasta olan KHK mağdurları tutuksuz yargılanmalı. Kamu hizmetinden men edilmiş KHK mağdurlarının özel sektörde çalışabilmesinin önündeki engeller kaldırılmalı. KHK mağdurlarının pasaport sorunu çözülmeli ve seyahat hürriyeti önündeki engeller tamamen kaldırılmalı. Suçun şahsîliği ilkesine ve kuralına rağmen KHK mağdurları yakınlarının ihracı, gözaltına alınması veya cezalandırılmasından acilen vazgeçilmeli. Güvenlik soruşturması bahane edilerek öğretmenlik, doktorluk, avukatlık ve diğer meslekleri icra etmeleri önlenenlerin mağduriyetleri hızla giderilmeli. ByLock kullanmak, banka ile iş yapmak, sendika, okul, dernek, vakıf üyelikleri gibi TCK’da karşılığı olmayan konular suç sayılmamalı.

Okunma Sayısı: 17721
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muge

    6.10.2018 18:22:53

    Allahım nolur haksızlık bitsin

  • Selami YILDIZ

    6.10.2018 08:23:26

    TÜRKİYE'NİN EN ACİL SORUNU Farklı partilerden 10 milletvekilinin bir araya gelmesi fevkalade önemli. Umarım başarılı olurlar. KHK mağduru olan yüz binlerce hatta aileleri ile birlikte milyonlarca kamu görevlisinin dertlerine tercüman olurlar. Türkiye'nin en acil sorunu, hak hukuk demeden işinden atılan kamu görevlilerine reva görülen zulmün bir an önce sona ermesidir. Bu durum adalete duyulan güveni yerle bir etmiştir. Yukarıda milletvekili Cihangir İslam tarafından sayılan ve hukukta hiçbir karşılığı olmayan kriterler nice ocakları söndürmüştür. Ama aynı kriterleri taşıyan kamu görevlilerinden bazılarının da terfi üstüne terfi aldığı da bir gerçektir. Sonuçta "keyfilik" ortaya çıkmıştır. Sana suç olan bana suç değilse burada hukukun üstünlüğünden bahsedilebilir mi?

  • Hahmet

    6.10.2018 02:48:57

    Cihangir İslam Hocam, sizleri tebrik ediyor ve emeğinizden dolayı teşekkür ederiz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı