"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK mağduru: ‘Sivil ölüme mahkûm edildik’

04 Ekim 2016, Salı
Seslerini duyuracak mecra bulamayan KHK (Kanun Hükmünde Kararname) mağdurları gazetemize mektup yazmaya devam ediyor. “Sivil ölüme mahkum edildik, hiçbir terör örgütüyle alakam yok, ayrılmış olduğum bir sendika üyeliği yüzünden sorgusuz ve sualsiz hayatım karardı” diyen köy öğretmeni çaresizce haykırıyor.

Her geçen gün Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurlarına bir yenisi daha ekleniyor. Sorgusuz, sualsiz işine son verilen yüz binlerce insan çaresi bir şekilde ‘adalet’ bekliyor.  “672 sayılı kanun hükmünde kararname ile savunmam alınmadan inceleme yahut soruşturma veya kovuşturma açılmadan öğretmenlik mesleğimden haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç oldum” diyen köy öğretmeni K.P. da yüz binlerce mağdurdan sadece bir tanesi. Suçunun ne olduğunu dahi bilmediğini ifade eden öğretmen gazetemize yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi: “ Tebliğ edilmediği için neyle suçlandığımı dahi bilmiyorum. Medyadan öğrendiğim kadarıyla Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğum için terör örgütüne üye olmakla suçlandığımı düşünüyorum. Sendikanın terör örgütü olduğuna dair mahkeme kararı olmadığı gibi amirlerim tarafından da hiç bir resmi yazı ve bilgi verilmemiş olup uyarıda da bulunulmamıştır. Bu sendika terör örgütü ise neden kapatılmadı”

Bu yaşananlar hangi hukuka sığar?

Görev yaptığı köy yerinin mahrumiyet bölgesi olduğunu belirten öğretmen, “İnternetin ve telefonun dahi zor çektiği yerlerde çalışan bir köy öğretmeni olarak bu sendikanın terör örgütü olduğunu ben nerden bilebilirdim. Anayasamızın 51’inci maddesinde; herkes izin almaksızın istediği sendikaya üye olabilir veya istediği zaman da ayrılabilir. Kendi isteğimle üye oldum ve bir takım faaliyetlerinden rahatsız olduğum içinde kendi isteğimle 15 temmuz darbesinden önce de söz konusu sendikadan istifa ettim. Öncesinde istifa ettiğim bir sendikadan dolayı görevden atılmak hangi adalete ve hukuka sığar”diyerek yaşananlara anlam veremediğini belirtti. 

Hiç kimse iş vermiyor

Yaşadığı mağduriyetin Anayasaya da aykırı olduğunu belirten mağdur öğrtmen  K.P. , “ Anayasımızın 14’üncü maddesinde; suç ve cezalara ilişkin hükümler geçmişe yürütülemez; suçluluğu kesinleşmiş mahkeme kararı ile sabit oluncaya kadar hiç kimse suçlu sayılamaz. Devlet memuru olarak çalıştığım okullarda kamu yararından başka bir amacım olmadı. Amirlerim dışında da hiçbir kimseden veya bir zümreden yahut bir gruptan emir almadım. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışmasında da tavrım demokrasiden ve seçilmiş hükümetimizden yana olmuştur. Ne FETÖ ile ne de herhangi bir terör örgütü ile hiçbir alakam yoktur. Hiç bir terör örgütüne de maddi veya manevi destekte de bulunmadım. Sosyal medyada ismimin geçmesi ve özel sektörde de hiç kimsenin iş vermemesi nedeniyle sivil ölümle karşı karşıya kaldık” açıklamalarında bulundu. 

Hamallık bile yaptırmıyorlar

İş bulamadığı için çeşitli mağduriyetler yaşadığını belirten köy öğretmeni, “5 yıllık evliyim. Kış giriyor kömür alacak paramız yok. Hamallık yapayım diyorum Suriyelilerin çok ucuza çalışmasından dolayı kimse hamallık dahi yaptırmıyor. Eşime ücretli öğretmenliğe başvurduk tanıdığın olmazsa zor çıkar dediler. Çaresiz kaldık ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben darbeci değilim darbeyi yapan hainlerin mağduruyum.” diyerek feryat etti. 

HABER: N. NUR ENER

Etiketler: nur ener, khk, ohal, 15 temmuz
Okunma Sayısı: 14136
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mağdur, mazlum, masum

    18.3.2017 11:57:13

    mehmet bekaroğlu mecliste bir konuşma yapmıştı. aynen katılıyorum, bu insanlar vicdanlarını merhametlerini adalet duygularını ne ara kaybettiler, yada hiç yoktu da biz mi var sanıyorduk. 28 şubatcılara rahmet okuttular hem asla adaletten doğruluktan şaşmaz dediğimiz insanlar, hani “Ağaç baltaya demiş ya: Ben senin beni kestiğine değil, sapının benden olmasına üzülüyorum..” bütün verdiğim destekler, bütün sevgilerim, iyi dileklerim, üzüntülerim haram olsun, ve bana yaptıklarınızı asla unutmayacağım ve asla sizleri affetmeyeceğim iki cihan da da elim yakanızda. Umarım yaşattıklarınızın, bin mislisiyle yaşamadan ölmezsiniz…

  • ASD

    2.3.2017 13:03:13

    Biz mağdur ve mazlumlara yapılan bu eziyet boykot yıllarını hatırlatıyor. Mağdur olan Bizim mağdur olan ailemizin masum ve günahsız olan çocuklarımızın boykotta ölmeleri bekleniyor. Biz de bunu yapanları Mahkeme-i Kübra'nın sahibine şikayet ettik.

  • Hasan

    13.12.2016 22:09:57

    10 Aralık 2016 itibariyle sağlık güvencesi bitmiştir. Esas şimdi ölüme terk edildik. Hiç kimse dile getirmiyor. Bu duruma düşürenlerde aynı duruma düşebilir... Bize bakacak bir devlete gitme şansımız olsaydı...

  • orkun

    13.10.2016 17:57:06

    Bir buçuk yıl önce istifa ettiğim sendikadan dolayı ihraç edildim.Ne diyeyim vatan , millet , siyaset ve de adalet sağolsun.Ama çoluk çocuk ailecek biz mağdurlar ölelim. Bu dünyanın öte tarafı var orda görüşelim zalimlerle inşallah.

  • Çetin

    5.10.2016 22:38:06

    Bank Asya'da vadeli hesap açtıysan teröristsin. Sendika üyesiysen darbecisin. Dernek üyeliğin varsa hainsin. Adamların kriterleri bu. adalet VE KALKINMA PARTİSİ. Partinin adındaki adalet küçük kaldı. Yazık ettiler.

  • Ayşe Çelik Uzun

    4.10.2016 12:53:01

    Rabbim diyorum düğümleniyor cümleler. ..

  • serdar çelik

    4.10.2016 11:55:47

    allah yardım etsin bende aktifsenden bir yıl önce ayrılmıştım başka hiç bi rşeyim yok beni de ihraç ettiler bunlar o bir alemi düşünmüyor ..namaza başlıcam yoksa bu yükü kaldıramıcaz..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı