"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kıbrıs’ta son viraj

29 Ağustos 2016, Pazartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelerek Kıbrıs sorununun geldiği aşamayı değerlendirdiklerini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, ‘Kıbrıs’ta 2016 yılında çözüm hedefine’ destek verdiklerini vurguladı.

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek Kıbrıs sorununun geldiği aşamayı değerlendirdiklerini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin “Kıbrıs’ta 2016 yılında çözüm hedefine” desteğini en üst seviyede olduğunu vurguladı.  Akıncı, Kıbrıs sorununu artık iki tarafın da kabul edebileceği iyi bir sonuca bağlamayı arzuladıklarını belirterek, “Hedefimiz, referandumda her iki toplumdan da evet alabilecek bir çerçeveyi halkımıza sunmaktır” dedi. 

Muğlaklıklar berraklaşsın

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde önlerinde altı toplantı olduğuna işaret ederek, “Bu toplantılarda ekonomi, AB, yönetim ve güç paylaşımı ile mülkiyet başlıklarında artık geriye kalan ayrılık noktalarını kapatalım. Netleşmemiş konulara berraklık getirelim. Muğlaklık içinde kalan konuları berraklaştırılması gerekir.” diye konuştu.

Toptancı yaklaşımla bir yere varılamaz

Müzakerelerde garantiler konusunda değerlendiren Cumhurbaşkanı Akıncı, şunları söyledi: “İngiltere’nin Kıbrıs’ta iki üssü var ve garantilerle ilgisini kesmek isteyebilir. Ancak üslerle kesmek istemez. İki üssü olan bir ülke garantilerle ilgilenmeyebilir. Garantilerle Yunanistan’da ilgilenmeyebilir. Çünkü Rum tarafı Kıbrıs’ta nüfus olarak daha büyük olan toplum olarak ortağını dışlamış, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne tek başına sahip çıkmıştır. Oysa ki biz Kıbrıslı Türk halkı, nüfus olarak daha az olan toplum olarak geçmişte büyük mağduriyetler yaşadık. Bu anlamda garantiyi talep eden doğal olarak Kıbrıs Türk halkıdır ve bu güvenceyi Türkiye’nin garantisinde görmektedir. Bu tüm taraflar için anlaşılır olmalıdır. Kıbrıs Rum tarafının garantiler meselesine sadece kendi pencerelerinden bakıp ‘asla garanti olmaz, kabul etmeyiz’ toptancı yaklaşımı ile bir yere varılamaz” dedi.

Okunma Sayısı: 1815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı