"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu’na AYM’den red

02 Ağustos 2018, Perşembe 17:15
AYM, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başvurusunda ifade hürriyetinin ihlÂl edildiğine ilişkin iddialardan dolayı tazminat ödemeye mahkûm edilmesinin ifade hürriyetinin ihlÂli iddiasının kabul edilemez olduğuna karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, durdurulan MİT tırlarının görüntülerini, eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılandığı dâvâda 5 yıl 10 ay hapse mahkum edilen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun bireysel başvurusunu kabul edilemez buldu. Anayasa Mahkemesinin kararı Resmî Gazetede yayımlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve tutuklanan Berberoğlu, tutuklama kararına yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine avukatı aracılığıyla 23 Haziran 2017’de bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, hukuka aykırı olarak tutuklandığını, bu nedenle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlâl edildiğini ileri süren Berberoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül tarafından Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvurularda ihlâl kararı verildiğini, bu kararda yer alan tespit ve değerlendirmelerin kendisi yönünden de aynen geçerli olduğunu iddia etti. Başvuruda Berberoğlu’nun, tutuklanması dolayısıyla seçilme hakkının da ihlâl edildiği öne sürüldü. Başvuruyu ele alan Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, Berberoğlu’nun, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlâli ile seçilme hakkının ihlâl edildiği iddialarını oy birliğiyle kabul edilemez buldu.

Okunma Sayısı: 854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı