"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kilis'te bir kişi öldü

03 Mayıs 2016, Salı 11:50
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi, bu sabah kent merkezine düştü. Roketlerin biri boş araziye düşerken, diğeri bir eve isabet etti. Roket saldırısında 1 kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Bugün saat 09.40 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 2 Katyuşa roketatar mermisi sınırı aşarak Kilis'in Molla Hamit Mahallesi'ne düştü. Roketlerden ilki boş arazide patlarken, ikinci roket Özbek Cami Sokak'taki bir evin duvarına çarparak infilak etti. Patlamanın etkisiyle sokakta bulunan 71 yaşındaki Senem Seyrekoğlu yaralanırken, şarapnel parçalarının isabet ettiği boş tek katlı evde yangın çıktı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye götürürken, itfaiye erleri çıkan yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Patlamanın etkisiyle mahallede paniğe kapılarak sinir krizi geçirenlere ambulansta müdahale edildi. Hastanede tedaviye alınan Senem Seyrekoğlu'nun genel sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

1 kişi öldü

Roketlerden biri Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki bir caddenin ortasına isabet etti. O sırada caddede yürüyen 18 yaşındaki Nur Derviş vefat etti.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan 60'a yakın roket mermisinin isabet ettiği Kilis'te 8'i Suriyeli 20 kişi ölürken yaralananların sayısı 70'e ulaşmış oldu.

Roket atılan mevzi imha edildi, 6 terörist öldürüldü

Öte yandan sabah saatlerinde yapılan saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler, radarlar ve İHA aracılığıyla roketlerin Kilis kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atıldığını saptadı. Bu saptamanın ardından sınırda konuşlu birlikler Fırtına obüsleri ve 'Sakarya' adlı çok namlulu roketatarlarla bu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan misillemenin ardından bölgedeki 2 katyuşa mevzisi imha edilirken, 6 IŞİD militanı da öldürüldü.

DHA

Etiketler: kilis, roket
Okunma Sayısı: 1805
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı