"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kim inanır size? AKP'li Karaaslan’ın ifadesi gerçekçi bulunmadı...

10 Mart 2017, Cuma 00:04
OHAL’de her gün biraz daha artan baskıların ve hukuksuzlukların son kurbanı Gazetemiz çalışanı N. Nur Ener olmuştu. Yaşanılanlar ortadayken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın, “Ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletmek istiyoruz” ifadesi gerçekçi bulunmadı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen “İslâm’da kadın ve hakları” panelinin açılışında, kadınların geçmişte çok zor günler yaşadığını, özellikle 28 Şubat sürecinde başörtüleriyle ilgili çok ezildiklerini söyledi. Bu süreçte yaşananlardan utanç duyduğunu dile getiren Karaaslan, bütün çaba ve gayretlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bir daha bu tür olayların yaşanmaması olduğunu belirtti. Herkesin inancına dayalı yaşam tarzını barındırması, kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, “Kimse inançlarından dolayı ötekileştirilmesin, hayatları yok sayılmasın ve yabancılaştırılmasın istiyoruz. O nedenle ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletmek istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Ortak acılar yaşanıyor

İslam’da kadının adaletin sağlanması gereken bir evlât, huzurlu bir kul, Cennetin müjdelendiği bir anne, güven ve huzur veren bir eş, salih bir insan olarak tanımlandığına dikkati çeken Karaaslan, dinde kadının statüsünün belirlendiğini ve ona uygun davranılması gerektiğini anlattı. Bugün Afganistan’da, Filistin’de, Myanmar’da, Suriye’de yaşananların ortak acıları olduğunu belirten Karaaslan, şunları söyledi: “Eğer biz bugün bireysel olarak kendi mutluluğumuzu düşünüyor olsaydık, bu acıların hiçbirinden haberdar olmazdık. Maalesef Batı dünyası gibi duymuyor, görmüyor, konuşmuyor olurduk, ama biz bu acıların farkındayız. Biz bu acıların ortağıyız. Aynı zamanda duâlarımızla, fiilen kendimiz inisiyatif alarak bu acıların bir parçasıyız. Biz dünyada yaşanan olayların sadece seyircisi ve izleyicisi değiliz.” 

Okunma Sayısı: 6315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • asuman

    10.3.2017 15:52:27

    laf başka ;icraat başka.Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar.bu sıfatın inancı mızdaki yeri ne ki?Zeki?

  • CESUR ADAM

    10.3.2017 00:07:55

    ATICILAR ın meşhur atışmalarında en iyi atıcı VE palavracıların olimpiyatında birinci OLACAK KABİLİYETTE BUNLAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı