"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kimse Yok Mu düzenlenen baskınları Allah'a havale etti

05 Mayıs 2015, Salı 17:46
Manisa Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği arama izniyle "makul şüphe" gerekçesiyle Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Sağlık ve Eğitim Derneği, Feza Eğitim ve Kültür Vakfı, Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Sağlığı Derneği, Manisa Halk Eğitim ve Öğretim Sağlık ve Sosyal Yardım Derneği ile Havacılık Topluluğu Spor Derneği’ne baskın düzenlendi.

Sadece Soma’da vefat eden madenci ailelerine yaklaşık bir buçuk milyon liralık yardım yapan Kimse Yok Mu’yu böyle suçlayanlara Kimse Yok Mu Dernek Başkanı İsmail Cingöz ‘HAY Güzel Allah'ım sana havele ediyoruz.’ diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bugün değilse ne zaman konuşacağız?

Derneğin 31 şubesi olan 113 Ülkede yardım faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Kimse Yok Mu Avukatlarından Gürkan Onat, ‘Birleşmiş Milletler ECOSOC Danışman Üyesi, Afrika Birliği ile birinci dereceden mütabakat imzalamış ve birçok ülkeden onur ödülleri alan bir derneğe yapılanlar hukuksuzluktur.’ dedi. Bağış yapan, kurban kesen ve burs verenlerin terör örgütü üyesi olması ile suçlanması iddiasını hatırlatan Onat, ‘Bugün Manisa halkının neredeyse yarısı teröre destek vermekle suçlanıyor. Ceza Hukukunda delilden sanık ve şüpheliye gidilir. Ancak Emniyet Müdürü hem Emniyet Müdürlüğü, hem Savcılık hem de hakimlik yapıyor. Karar veriyor. Şüpheli ve sanıkları belirledi, şimdi de delilleri oluşturuyor. Bu soruşturma dünyanın hiçbir yerinde olamayacak bir durum’ diye konuştu. Manisa Valisi, Milletvekili ve Savcılara seslenen Onat, ‘Bu zulüme artık bir son verin. Yetimlere yardım eden bir derneğe sahip çıkmamız gerekiyor. Sayın Bülent Arınç, Manisa’nın en önemli siyaset ve hukukçularından. Kendisi Kimse Yok Mu’yu çok iyi tanıyor, biliyor. Geçen haftadan beri Manisa’da yaşanan zulüme karşı Sayın Bülent Arınç’ın da ses çıkarmasını bekliyoruz. 8 Haziran’dan önce ses çıkarmasını bekliyoruz. Manisa’nın yarısının terör örgütü üyeliği ile suçlandığı zaman konuşulmayacaksa ne zaman konuşulacak.’ dedi. 

Allah’a havale ediyorum

Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden gelen belgeleri Twitter hesabından yayınlayan Kimse Yok Mu Başkanı İsmail Cingöz ‘Kimse Yok Mu Derneğimizin Manisa şubesine savcılık talebi mahkeme kararıyla polis baskını... HAY Güzel Allah'ım sana havele ediyoruz.’ diye olanlara tepkisini gösterdi. 

Kimse Yok Mu’nun Soma yardımları

301 Madencinin vefat ettiği Soma maden faciası’ın ardından yaptığı yardımlarla gıdadan eve, eğitimden sağlığa kadar maden şehitlerinin yardımına koştu. Şehit düşen madencilerin ailelerinin ilk günden itibaren yanında olan Kimse Yok Mu Gönüllüleri, ‘Emanetinize sahip çıkıyoruz’ dedi.

İhtiyaç sahibi 9 aileye yeni ev alan dernek, birçok evin tadilatını yaparak yeniledi. 4 ailenin kredi borcu dışındaki borçlarını ödeyen Kimse Yok Mu, 3 aileye yeni ev eşyası satın aldı. Dernek Soma’ya bugüne kadar toplamda 1 milyon 454 bin 803 liralık yardım ulaştırıldı. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı