"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırat milletin umududur

03 Mart 2019, Pazar 17:39
Demokrat Parti 13. Olağan Büyük Kongresi ve Aday Tanıtım Toplantısında konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bizim gayemiz korkusuzca yaşama hürriyetini bu millete iade etmektir. Kırat milletin umududur” dedi.

Demokrat Parti 13. Olağan Büyük Kongresi ve Aday Tanıtım Toplantısı 3 Mart Pazar günü Ankara Ticaret Odası Congresium’da (Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı) yapıldı. Kongre, Türkiye’nin her yerinden gelen delegelerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptığı kongrede, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yarışacak Demokrat Parti adayları kamuoyuna tanıttı.

Demokrat Parti Teşkilât Başkanı Erkan Küçükay delegeleri selâmlayıp kongreyi açtıktan sonra divan üyeleri seçilip kongreye geçildi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal delegelerin alkışları ve tebrikler ile kongre salonuna dâvet edildi. Kongrenin devamında Demokrat Parti teşkilâtının faaliyet raporunu okumak üzere Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp dâvet edildi.

Şahinalp “Demokrat Parti dün olduğu gibi bugün de Büyük Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda çalışmalarını yapıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının başında Demokrat Parti’nin simgesi olan kır atın derin manalar ifade ettiğini söyleyen Uysal kır atın dört ayağının ifade, inanç, teşebbüs ve korkusuz yaşama hürriyetlerini, gözlerinin ise demokrasi ve adaleti temsil ettiğini ifade etti.

KIR AT MİLLETİN UMUDUDUR

Uysal konuşmasının devamında; “Bu iktidar bizleri bu hürriyetleri hatırlamaya mecbur bırakmıştır. Türkiye yıllardır hakkını arama hürriyetini hak ararken korkmama hürriyetini hatırlamıyordu. Şimdi bu hürriyetleri kıyama kalkarcasına zikretmek farz olmuştur. Günümüz iktidar sahipleri bizlere hürriyetlerimizi yeniden hatırlattılar. Türkiye’yi vadettiklerinin aksine demokraside, hukukta, ekonomide, özgürlüklerde küme düşen bir ülke haline getirdiler. Bizim gayemiz elzem bir kavram olan yeniden korkusuzca yaşama hürriyetini bu millete iade etmek ve ay yıldız alında yaşayan milletimizi hür ve refah içinde yaşayacak bir Türkiye ile buluşturmaktır. Kır at milletin umududur” ifadelerini kullandı.

MEMLEKETİN HER YERİNDE HUZURSUZLUK VAR

Anadolu’nun bir bütün ve büyük bir varlık olduğunu ifade edip ülkede bir huzursuzluk ve rahatsızlık havası olduğunu belirten Uysal; “Memleketin her yerinde bir huzursuzluk görüyoruz. Bugün seçim dönemi içerisindeyiz. Projeler, çözümler anlatılması gerekirken milletin mecali kalmamış. Bir dokun bin ah işit meselesini son birkaç sene içerisinde tecrübe ettik. Ülkede güya patlıcan, soğan, domates üzerinden operasyon çeken dış güçler aramaya gerek yok. Milletin aklıyla alay eden beceriksizliklerini başka ülkelere mal eden iç güçler var ya.”

Biz darağacının altında kefen giydik

Demokrat Partinin 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi demokrasi ve hürriyet aleyhinde yapılan ihtilâllerde ve kritik dönemlerde başını eğmediğini ve bu uğurda bir başbakan feda ettiğini ifade eden Uysal; “Biz demokrasi ve hürriyet uğrunda bazıları gibi miting meydanlarında değil darağaçlarının altında kefen giydik” dedi.

Milleti için canından geçenlerin mirasçısıyız

Uysal konuşmasına şu ifadeler ile devam etti: “Bu ses kıratın sesi. Bu ses ‘yeter artık’ diyen milletin sesi, demokrasi ve adaletin sesi. Sağır olacaklar dayanmayacaklar. Ya demokrasiyi yeniden tesis edecek adaleti yeniden teraziye getirecekler ya da bu iktidarı milletimiz sandıkta götürecektir. Biz millet için ilmeği boynuna geçiren bir mirasın sahipleriyiz. Biz millet için canından geçenlerin mirasçısıyız. Ehl-i beyt gibi, sahabeler gibi, erenler, evliyalar, Allah dostları gibi inandıklarımız ve iman ettiklerimiz uğrunda Allah’ın buyruğuna uyup haksızlık, adalet, zulme karşı hakikati söylemeye son nefesimize kadar devam edeceğiz.”

Herkes için hizmet demek zorundayız

Uysal konuşmasının sonunda, “Yerel seçimlerde bizlere büyük vazife düşmektedir. İktidarın yapmadıklarını yapmak zorundayız millete hizmeti yetiştirmek zorundayız. Kılavuzumuz adalet, demokrasi ve hürriyettir. Mahkum değilsin Türkiye, Herkes için hizmet demek zorundayız.” dedi.

DP İTTİFAK YAPMADAN SEÇİME GİRİYOR

Demokrat Parti 31 Mart yerel seçimleri için iki temel ittifakın ikisine de katılmamış ve her mahalde kendi adayını çıkarma kararı ile seçime girmişti. Demokrat Parti teşkilâtları bu karardan sonra seçimlerde “Demokrat Parti halk ile ittifak yaptı” sloganıyla çalışmalar yapmışlardı. Belli başlı şehirlerde desteklediği adaylar dışında Demokrat Parti her mahalde kendi adayı ile seçime girecek.

GÜLTEKİN UYSAL OYBİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

Uysal’ın konuşmasının ardından Demokrat Parti adayları isimleri ile sahneye çağrılarak tanıtıldıktan sonra kongreye devam edildi. Adayların tanıtımının ardından yapılan seçimde Başkan Gültekin Uysal bütün delegelerin oyu ile yeniden Genel Başkan seçildi. Seçimde Uysal’ın karşısına başka bir aday çıkmadı.

ANKARA - BİLAL SAİD PARLAKOĞLU - ŞÜKRÜ KALI

FOTOĞRAF: SAİD AKÇA - Yeni Asya

***

Millet için ilmeği boynuna geçiren mirasın sahipleridir Demokrat Parti

.

Okunma Sayısı: 3878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı