"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırıkkale, 187’nci şehidini ebediyete uğurladı

12 Şubat 2016, Cuma 15:35
Tunceli’de görevli iken 2 ay önce kendi isteği ile Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki olaylara müdahale için görevli olarak bölgeye giden ve şehit olan Yusuf Alsancak (30), memleketi Kırıkkale’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naaşı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak, Nur Camii'ne getirildi. Musalla taşına konan tabutun başına gelen yakınları, gözyaşı döktü. Baba Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak, gözyaşlarına hakim olamadılar. Anne Gülseren Alsancak, tabuta sarılarak, “Efendimiz'e komşu oluyorsun. Sen ne güzel bir çocuksun. Ben bu acıya nasıl dayanırım.” dedi. 

Cuma namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Bu arada bazı yakınları baygınlık geçirdi. Askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, top arabasına konuldu. Ardından şehidin naaşı, askeri tören eşliğinde Nur Camii geçidinden geçirildi. Şehidin tabutu cenaze aracına kondu. Ardından Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Törene binlerce vatandaş yanı sıra Kırıkkale Valisi Ali Kolat, milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkan, çevre ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

5 Şubat’ta doğum günü olan şehit Özel Harekatçı Alsancak, kendi adına ait sosyal medya hesabında ‘Sur’da doğum günü yapmak da varmış’ ifadesini kullanmıştı. Anne Gülseren Sancak, 5 gün önce oğlunun doğum günü olması nedeniyle üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak, bir hafta sonra gelecek oğluna vermeye hazırlanıyordu.

Okunma Sayısı: 1320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı