"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırımoğlu: Türkiye, Ukrayna'ya silah yardımı yapabilir

10 Şubat 2016, Çarşamba 22:38
​Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'ya savaş malzemesi göndermeyi inceleme hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

Kırımoğlu, RBK-Ukrayina adlı yayın organına verdiği demeçte, kendisinin üç gün önce Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak'a Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'ndan bir mektup ilettiğini, söz konusu mektupta Türk yetkililerin, Ukrayna'ya gerekli savaş malzemelerinin sağlanması konusunu incelemeye hazır olduklarının belirtildiğini söyledi.

TÜRKİYE'DEN ASKERİ HEYET UKRAYNA'YI ZİYARET EDECEK

Söz konusu röportajda kendisinin geçen ay Ankara'ya düzenlediği ziyarete de değinen Kırımoğlu, kendisinin bu ziyarette Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler hakkında görüşmeler yaptığını kaydetti. Kırımoğlu, "bekleyin, çok yakında Türkiye'den bir askeri heyet Ukrayna'ya gelecek" diye konuştu. Türkiye'nin NATO sistemine dahil olan silahları vermesi için NATO onayının şart olduğunu hatırlatan Kırımoğlu, buna karşılık Türkiye'nin kendi ürettiği silahları verme konusunda kararı kendisinin vereceğini dile getirdi.

Etiketler: kırımoğlu, ukrayna, askeri
Okunma Sayısı: 875
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı