"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kış lastiğini taktırmayan sürücülere 519 lira ceza kesilecek

25 Kasım 2014, Salı 19:23
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavura, 1 Aralık tarihinden sonra kış lastiği taktırmayan sürücülere 519 lira ceza kesileceğini açıkladı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran yaptığı açıklamada, araç sürücülerini uyardı. 1 Aralık tarihinden sonra kış lastiği taktırmayan sürücülere 519 lira ceza kesileceğini açıklayan Kavuran, "Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Pazartesi günü başlıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik gereği, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini, kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacağını kaydetti.

Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğunun şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsadığını vurgulayan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, "Düzenlemeye göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacaktır. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecektir. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine ceza ve ceza puanı yaptırımı uygulanacağı gibi kar lastiği olmayan araçlar yola devam edemeyecektir. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor." diye konuştu. 

Etiketler: ceza, kış lastiği, kış
Okunma Sayısı: 1092
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı