"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kısa görüşlü politikayla terör bitmez

30 Haziran 2016, Perşembe 10:12
Alman gazetesi Frankfurter Algemeine gazetesinde politika sayfası yazarlarından Reiner Hermann, "Terör ya da öç almak" başlığıyla İstanbul'daki terör hadisesini yorumladı.

www.faz.net sayfasında yayınlanan yazısında Hermann özetle şöyle yazmış:

Acımasız terörün Türkiye'yi tekrar dehşetli bir şekilde sarsması, Ankara'nın kısa görüşlü olan Suriye politikasının bir ürünüydü.

Bu yıl içinde 4. terör patlaması 2 defa da başşehir Ankara'da yasandı. Terör olayları korkutucu bir sekilde Türkiye'de hızlanıyor. Her defada özellikle sembolik olarak önemli yerler seçiliyor. Ankara'da siyasilerin bulunduğu alanlar, İstanbul'da turistlerin yoğun olduğu alanlar. Avrupa'nın 3. büyük havalimanı olan İstanbul havalimani Türkiye'nin dünyaya acılan büyük kapısıdır.      

Eger teröristlerin amacı hicbir kimsenin kendini Türkiye'de güvende hissetmemesi ise, o zaman cevap devletler birliğinin teröre karşı çok kararlı ve kapalı bir şekilde savaşmak gerekiyor. Erdoğan eğer diyorsa ki "Terör İstanbul ile London ya da Ankara ile Berlin'i ayırt etmiyor." dediğinde haklı.

İstanbul'da yasanan terör sadece sivillere karşı yapılmış organizasyondu. Terör, Ramazan ayının son haftasında bayramı aileleriyle geçirmek isteyen özellikle de sivil müslümanları hedef almıştır.

Diğer bazı terör olayları PKK tarafından yapılmış olsa da, bu olaylar IŞİD'in defterine yazılır. Türkiye IŞİD terörüne karşı mücadelesini artıracak. Ümid edilir ki Türkiye'deki bu terör gecesi en azından Cumhuriyet tarihinden şimdiye kadar görülmemiş ayrılıkların tekrar birleşmesine, yani halkın birliğine sebep olur.

Eğer Türkiye, terörle mücadelede kazanmayı istiyorsa uyguladığı politikasını tekrar düşünmesi gerekiyor. Bundan 2 yıl öncesine kadar Türkiye terörden korunuyordu.

Tercüme: A. Çapar

Okunma Sayısı: 1233
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı