"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Kışlaya, okula, camiye, yargıya siyaset sokmayın''

19 Mayıs 2022, Perşembe 21:30
DP Sözcüsü Neslihan Çevik, AKP’nin yargı kurumlarını muhaliflerinin celladı olarak tahkim ettiğini belirterek, “9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in veciz sözünü bir eklemeyle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; ‘kışlaya, okula, camiye, yargıya siyaset sokmayın” dedi.

Demokrat Parti (DP) Sözcüsü Neslihan Çevik, yapılan araştırmalar da vatandaşların yüzde 27,4’ünün Türkiye’deki adalet sistemine güvendiklerini, yüzde 67,4’ünün de güvenmediklerini gösterdiğine dikkat çekerek, “İktidara geldikleri günden bu yana, başta diğer devlet kurumları olmak üzere, yargıyı da bir parti temsilciliği haline getiren AKP, adaletin yerini bulmasını engellerken daha da acı biçimde insanların adalete dair umutlarını da yok ediyor” dedi.  Haftalık basın toplantısı ile gündemi değerlendiren Çevik, AKP’nin yargı kurumlarını muhaliflerinin celladı olarak tahkim ettiğini, bunun son örneğinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile alakalı yargı kararı olduğunu belirterek, “9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in veciz sözünü bir eklemeyle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; ‘kışlaya, okula, camiye, yargıya siyaset sokmayın” diye konuştu. ,

66 MİLYON ÇALIŞANIN AÇLIK İLE ARASINDAKİ MESAFE 844 TL

Türk-İş Nisan ayı açlık sınırını 5.323 Türk Lirası olarak açıkladığını bildiren Çevik, “SGK kayıtlarına göre toplam 16 milyon çalışanın ortalama net ücreti 6.167 Türk Lirası. Açlık sınırı dışında kalan tutar ise yalnızca 844 Türk Lirası. Şimdi soruyoruz; bu 844 Türk Lirası ile kira mı ödenecek, elektrik, su, doğalgaz faturası mı ödenecek, çocukların okul masrafları mı karşılanacak? Merkez Bankası kasasının boşaltıldığı, sürekli Hazine ve Maliye Bakanının değiştiği, ekonomi bilimine ters, faiz sebep enflasyon sonuçtur düşüncesi ile hareket edildiği bir ülkede bu duruma çok da şaşırmak lazım. Yapılması gereken şey, tüketim odaklı ekonomi modelinden uzaklaşıp üretim odaklı ekonomi modeline geçmektir” dedi.

 

Etiketler: kışla, okul, cami, yargı, siyaset
Okunma Sayısı: 2014
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    20.5.2022 10:05:24

    Kışlaya, Camiye ve okula siyaset girmemelidir, çok doğru bir tespit, çünkü bunlar Türk milletinin birleştirici ortak değerleridir. Bugün kim dost, kim düşman belli olmayan bir zamandayız, bizi birleştiren değerlerimizi, her kesimden bütün vatandaşlarımızın sahip çıkma mecburiyeti vardır, çünkü bizim gideceğimiz başka toprağımız yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı