"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kitabı gözyaşlarıyla hazırladık

19 Ekim 2017, Perşembe 00:05
Arkadaşımız Nur Ener Kılınç’ın imzasıyla çıkan Üç Dal Papatya kitabının tanıtım toplantısı yapıldı. Kitabın hazırlanma sürecini anlatan editörler, Gazeteye gelen mağdur mektuplarını okurken ağladıklarını söyledi.

Mazlumların ve mağdurların hikayesi “Üç Dal Papatya” kitabının tanıtım toplantısı Taksim Hill Otel’de yapıldı.

Hak ve Adalet Platformu, KHK’lı Platformu, Yan Yanayız Bir Aradayız Platformu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşma yapan Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, “Mağduriyetler bu kitapta anlatılanlardan daha fazla. Ama Türkiye medyasına baktığımızda bu mağduriyetlerin hiçbiri yok. Kitabın çıkış amacı da bu. Mağduriyetlerden, Türkiye medyası yüzünden haberi olmayan insanlara ulaşabilmek. Biz de bu kitapla tarihe bir not bırakıyoruz” dedi.

Özdabak, Üç Dal Papatya’nın hikayesini anlattı

Kitaba adını veren ‘Üç Dal Papatya’nın hikayesini anlatan Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Karikatürist İbrahim Özdabak, arkadaşımız Nur’un o mektubu okuduktan sonra heyecanla kendisine geldiğini ve bu hikayenin karikatürünün olması gerektiğini söylediğini anlattı. Özdabak bunun üzerine hazırladığı ‘Yurdumdan insan manzaraları’ karikatürünü anlattı. Karikatürünün bir köşesine doğum yapan keçisini sırtında taşıyan Rizeli Hamdu Sena’yı ve üşüyen köpeğe montu örten belediye çalışanını resmeden Özdabak, diğer tarafa ise Antalya’da doğum yaptıktan sonra bir günlük bebeğiyle adliyeye sevk edilerek Türkiye’nin gündemine oturan Fadime G. ’yi ve son olarak küçük bir çocuğun babasına vermek için cezaevine getirdiği ‘Üç Dal Papatya’yı” çizmişti.  

Allah’ın adaletine güveniyoruz 

Gazetemiz editörlerinden Nur Ener Kılınç’ın annesi Nazan Ener de programda konuşma yaptı. “Evladım, çok güzel bir aile ortamında yetişti. Mağdurların mektuplarını okuyarak, neler hissettiğini bana anlatırdı. Bir anda kendisi de mağduriyetlerin arasına girdi. Ama Allah’ın adaletine güveniyoruz. Bu programları yapan, mağdurların sesi olan Yeni Asya ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ya kızım zalimin yanında olsaydı?

Nur Ener Kılınç’ın babası Uğur Ener şunları söyledi: “Gayretlerinden dolayı Yeni Asya Gazetesi’ne teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Kızımın yaşamış olduğu olaydan dolayı elbette insan olarak bir miktar üzüntü duyuyorum. Bir bakıma da mutluyum, neden? Ya öbür tarafta olsaydı, zalimin yanında olsaydı, ya üç kuruş paraya ya da makam uğruna kendi duygu düşüncelerini satsaydı? En iyisi böyle hiç olmazsa mazlum olarak yaşadı. Bize de bir imkan sağladı. Onun yanında duruyoruz. İnşaallah Cenab-ı Hak’kın huzurunda bunlara değer teşkil edeceğine inanıyoruz. Rabbim istemeseydi yaprak bile yerinden kımıldamazdı. İnanıyoruz ki bunlar da bizi Yaratıcının isteği doğrultusunda olan şeylerdir. Bunların hepsi sonunda hayra çıkacak iyi olacak inşallah. Allah bizi diğer taraflarda zulmün yanında olanların yanında etmediği için çok şükrediyorum, dua ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

Bu kitapla mazlumların sesi duyulur 

Nur Ener’in çalışma arkadaşı Ülker Yılmaz Caba, “Nur aynı odada çalışıyorduk. Beraber gazeteye gelen mektupları okuyup, ağlardık. Bu kadarı da olmaz dediğimiz şeyler ne yazık ki Nur’un da başına geldi. 6-7 polis ile bir genç kızın evi basıldı ve Nur 3 gün sonra tutuklandı. Bu duruma düşmesi gerçekten üzücü. İnsanlar kutuplaştırıldığı için birbirinin acısını bilmiyor. Bu kitapla inşallah mazlumların sesi duyulur” şeklinde konuştu.

Bir duruş sergilemeliyiz

Programa katılan KHK’lı Platformu üyesi Ekin Bayraklı “Üç Dal Papatya kitabı hayırlı olsun. Bu kitap Nur hanımın ve onun gibi binlerce masum kardeşimizin özgürlüğüne kavuşmasına vesile olur inşallah. İmkanımız varken sergilememiz gereken duruşu sergilemezsek içinde bulunduğumuz imtihanı kaybederiz. Gelecek nesilere de bu duruşlarımızı göstermemiz lazım. Ocu, bucu demeden bütün mazlumların yanında olan Yeni Asya ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ötekileştirmek istiyorlar

KHK ile ihraç edilen Ömer Bilal Karakaya ise konuşmasında şunları söyledi; “Bir kitleyi ötekileştirmek sistemin aracı haline geliyor. Bize acı çektirilerek farklı bir değişime gidiliyor aslında. Bu nedenle neden ihraç edildiğimizi az çok biliyoruz aslında” dedi. Karakaya bu süreçte yaşanan teklik duygusuna işaret ederek Peygamber Efendimiz zamanındaki benzer olaylara değindi. Yeni Asya gazetesinin bu dönemde yaptığı gazetecilik faaliyetlerinin gerçek gazetecilik olduğunu söyleyen Kararkaya, dualarının bizlerle beraber olduğunu söyledi ve Yeni Asya çalışanlarını tebrik etti.

Küfür devam eder, zulüm devam etmez 

Genç Yorum Dergisi Yayın Koordinatörü Şulenur Yıldırım şöyle konuştu: “Yapılan bütün konuşmalar bizim duygularımızı harekete geçirdi. O yüzden konuşmak kolay görünmüyor. Nurla yaklaşık 3 senen önce tanıştık. Bende Genç Yorum Dergisinin editörü olarak yeni başlamıştım o zaman çalışmaya. Ardından bizimle birlikte çalışmaya başladı. O süreçte dergimize de katkılarda bulundu. Röportajlar, haberle hazırladı. Gazetedeki bütün yoğunluğuna rağmen katkılarını esirgemedi. Er yada geç adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Çünkü küfür devam eder, zulüm devam etmez biz buna inanıyoruz.”

HABER: KÜBRA ÜNÜVAR

FOTOĞRAF: MURAT SAYAN

Okunma Sayısı: 6471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    19.10.2017 15:53:54

    bu kitabı ancak mazlumun yanında duranlar çıkartabilirdi. sizlere nasip oldu. tebrikler. mükafatını Rabbim versin.

  • Abdullah Çelik

    19.10.2017 15:11:42

    İnsanlar içinde, Allah'tan başkasını 'eş ve ortak' tutanlar vardır ki, onlar (bunları), Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin ise Allah'a olan sevgileri daha güçlüdür. O zulmedenler, azaba uğrayacakları zaman, muhakkak bütün kuvvetin tümüyle Allah'ın olduğunu ve Allah'ın vereceği azabın gerçekten şiddetli olduğunu bir bilselerdi. Bakara-165

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı