"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kızılay afetin boyutunu 'drone' ile tespit edecek

14 Nisan 2016, Perşembe 10:26
Türk Kızılayı Erzincan Şubesi, olası bir afet sonrası bölgede yapacağı incelemeyi insansız hava aracı 'drone' ile gerçekleştirecek.

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, yaklaşık 5 bin 500 liraya havadan görüntü yapan uzaktan kumandalı insansız hava aracı aldıklarını belirtti. Bölgedeki olası afetlerde droneden yararlanacaklarını belirten Bayata, 200 metre yüksekliğe çıkan ve yarım saat havada kalabilen droneyle test uçuş ve çalışma yaptıklarını bildirdi. Dronenin serbestçe kullanımı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını ifade eden Halim Ferit Bayata, havadan görüntü çeken drone ile özellikle afet bölgesini tarama olanağına kavcuştuklarını ifade etti. Bayata, "Afetin boyutu 'drone' ile tespit edilecek. Elde edilen görüntü ve fotoğraflar genel merkeze bluetooth veya uydu aracılığı ile aktarılacak. Genel merkez de afetin boyutuna göre bölgeye lojistik destek gönderecek" diye konuştu.

DHA

Etiketler: kızılay, drone, afet
Okunma Sayısı: 1175
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı