"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kızım nerede emekleyecek?

18 Nisan 2018, Çarşamba 00:11
Telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik, Cuma günü altı aylık Deran bebek ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine girecek.

Karmaşık duygular yaşadığını söyleyen Ayşe öğretmen, kızı için endişeli olduğunu söyleyerek, “Deran’ın süt ve süt ürünlerine karşı ise alarjisi var. Altı ay boyunca sıkıntılar yaşadık. Cezaevinin koşulları çocuklar için çok kötü. Orda nasıl sağlıklı bir şekilde kalacağız bilemiyorum” diyor. Cumhuriyet’in haberine göre, Çelik, bir anne ve bir öğretmen olarak düşüncesinin değişmediğini vurguluyor: “Her yerde ve her zaman çocuklar ölmesin.” Çelik, “Cezaevinin çocuklar için nasıl bir yer olduğunu araştırmadım. Araştırmaya gerek duymadım. Biliyorum ki Deran cezaevine giren ne ilk ne de son çocuk ‘mahkûm’ olacak. Hangi anne baba çocuğunu cezaevinde büyütmek ister ki? Orada neyle karşılaşacağımızı bilmiyorum. Gidip görüp kızım ile yaşayacağız. Deran ve diğer bebeklerin kaderi bu olmamalı.

Ben yanarım balama, balam yanar balasına

Ailem psikolojik olarak çökmüş durumda. Benim için ayrı kızım için ayrı üzülüyorlar. Özellikle annem perişan bir halde. Kendisi tansiyon ve şeker hastası. Bu süreci annem ayrıca ağır geçirecek. Bir lâf var: ‘Ben yanarım balama, balam yanar balasına.’ Ama benim annem hem bana hem torununa yanacak. Bir yetişkin bu durumu bir şekilde atlatır ama bir bebekte cezaevi travmalara sebep olacak. Deran bir kaç sonra emekleyecek belki yürüyecek. O ortamda Deran nerde emekleyecek? Ayrıca gelişimi için lazım olan oyuncak gelişim kartları vs.. Hiçbir şeyi olamayacak, ama güçlü olmak zorundayız.”

Okunma Sayısı: 4573
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı