"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKTC Cumhurbaşkanı seçimde oyunu kullandı

19 Nisan 2015, Pazar 13:21
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum kesimiyle müzakerelerde Kıbrıs Türk halkının sesi olabilecek, adadaki sorunu halkın beklentileri doğrultusunda çözüme ulaştıracak bir kişinin sandıktan çıkmasının önemli olduğunu söyledi.

KKTC'de düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminde yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Eroğlu, oyunu Gazimağusa'daki Polatpaşa İlkokulu'nda kullandı.

Eroğlu, oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, temiz bir kampanya sürecinin ardından seçime gidildiğini belirtti. Sonucun ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Mühim olan hizmet verebilecek, özellikle müzakerelerin başlayacağı dikkate alınırsa bu müzakere döneminde Kıbrıs Türk halkının sesi olabilecek, Kıbrıs Türk halkının düşünceleri, beklentileri doğrultusunda bir çözüme ulaştıracak bir kişinin sandıktan çıkmasıdır" diye konuştu.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da oyunu Lefkoşa'daki Gönyeli İlkokulu'nda kullandı.

Seçimlerin Kıbrıs Türk halkına yaraşır olgunluk içinde geçmesini dileyen Yorgancıoğlu, "Bizleri yarınlara taşıyacak, aydınlık geleceklere taşıyacak, dünyayla buluşturacak bir kişinin bu seçimde başarılı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Ülkenin gelecek beş yılını verimli bir şekilde kullanacak bir cumhurbaşkanı seçilmesi temennisinde bulunan Yorgancıoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, sonucun ikinci tura kalacak gibi göründüğünü söyledi.

Bağımsız adaylardan, Rum tarafıyla yürütülen müzakerelerde bir dönem temsilcilik görevini de üstlenen Kudret Özersay, Lefkoşa'daki Bayraktar Türk Maarif Koleji'nde oy verdi.

Özersay, oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna inandığını ifade etti. "Bugün çok güzel bir gün, yarın çok daha güzel olacak" diyen Özersay, sandıktan yeni nesillerin önünü açacak bir cumhurbaşkanı çıkacağına inandığını söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Güçler'in (CTP-UG) adayı olarak seçime giren Sibel Siber de oyunu Lefkoşa'da, Şehit Tuncer İlköğretim Okulu'nda kullandı. Kampanya sürecinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğine işaret eden Siber, bu anlayışın seçim boyunca da devam edeceğinden şüphe duymadığını söyledi.

Seçime katılan yedi adayın da değerli olduğunu belirten Siber, "Sonucu belirleyecek olan halkın iradesidir. Halkın iradesine saygılı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Güzel bir adada yaşayan güzel bir halkız" ifadesini kullanan Siber, "Neticenin hepimize, halkımıza, bölgemize, insanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bağımsız adaylardan Mustafa Akıncı da Lefkoşa'daki Şehit Ertuğrul İlkokulu'nda oy verdi. Seçimin, siyasetçiler açısından bir sınav, halk açısından nasıl bir gelecek istediğine dair karar günü olduğunu belirten Akıncı, "Seçim sonuçlarının, halkımız, bölgemiz ve adamız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Gelecek beş yıl boyunca cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek ismin belirleneceği seçimde oy kullanma işlemi saat 18.00'de sona erecek. Ardında sayım işlemine geçilecek. Ülke genelinde 176 bin 916 seçmenin sandık başına gittiği seçimlerde, yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. Adayların belirlenen oy oranına erişememesi durumunda seçimler ikinci tura kalacak. 26 Nisan'da yapılacak ikinci turda, bugünkü seçimlerden en yüksek oyu alan iki aday yarışacak.

Seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağı seçim yasası uyarınca saat 21.00'de sona erecek ancak saat 19.00'dan itibaren Yüksek Seçim Kurulu'ndan alınan sonuçlar yayınlanabilecek. Sayım işleminin saat 22.00'de son bulması ve resmi olmayan sonuçların açıklanması bekleniyor.

AA

Etiketler: kkct, seçim, derviş eroğlu
Okunma Sayısı: 1025
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı