"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Atalay hakkında karar

11 Ekim 2017, Çarşamba 13:50
Mersin'de, Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Atalay'ın şifreli haberleşme programı ByLock listesinde olmadığı, Gülen Hareketiyle bağlantılı dernek ve sendika üyeliği ile Gülen Hareketi ile ilişkili bir kuruluş dolayısıyla sosyal güvenlik kurumunda kaydı ile Bank Asya'da hesap arttırım hareketinin bulunmadığı belirlendi.

Tanıkların da şüphelinin Gülen Hareketini sürekli kınadığına yönelik yeminli ifadelerinin ardından Talip Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Atalay, soruşturma kapsamında 10 Temmuz 2017'de Diyarbakır'da gözaltına alınmış, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kente getirilmişti.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Atalay, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA

Etiketler: atalay
Okunma Sayısı: 2500
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı