"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kobani sınırına 100 metrekarelik dev bayrak dikildi

29 Ocak 2015, Perşembe 10:39
Türkiye'nin Kobani sınırına, 100 metrekarelik dev bayrak dikildi. Bir ayda hazırlanan bayrak, 40 metre yükseklikte dalgalanmaya başladı.

Yaklaşık 5 aydır Kobani'de süren çatışmalar sebebiyle sınırdaki Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) bulunan bayrak düştü. Şanlıurfa Valiliği, sık sık düşen bayrağın yerini değiştirerek, daha büyük ebatta bayrak dikme kararı aldı. Bir aylık çalışma sonucu hazırlanan 8x12 metrelik bayrak, bugün askeri türenle göndere çekildi. Yaklaşık 100 metre karelik bayrak, 40 metre yükseklikte dalgalanmaya başladı. 

Bayrağın göndere çekilme törenine katılan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Kobani'de 4 aydır süren savaşta Türkiye'nin doğal olarak etkilendiğini belirtte. Çiftçi, "Zaman zaman sınırdaki bayraklarımız zarar gördü. TMO silolarındaki bayrağımız 3 defa bombaların etkisiyle yerinden sökülmüştü. Sayın valimiz bayrağın değişmesi için talimat verdi. Bunun üzerine sınırımıza yaraşır bir bayrağın yapılması kararını aldık. 40 metre yüksekliğindeki direğe 8x12 metre ebadındaki bayrak 25 günlük çalışmanın ardından hazırlandı ve göndere çektik." dedi.

Çiftçi, bayrağın barışın simgesi olarak dalgalanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 1071
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı