"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kobani, Srebrenitsa'ya benzeyebilir

10 Ekim 2014, Cuma 19:02
BM Özel Temsilcisi De Mistura, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi durumunda sivillerin büyük bir ihtimalle katliama uğrayacaklarını söyledi ve yaşanabileceklerle ilgili Srebrenitsa benzetmesi yaptı.

De Mistura ayrıca Türkiye'ye, IŞİD'e karşı kenti korumak isteyen gönüllülerin Suriye'ye geçişine izin vermesini istedi. BBC'ye konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise 'Kobani'de sivil olmadığını, sivillerin Türkiye'ye geldiğini, ortada bir trajedi bulunmadığını, iki terörist örgütün savaştığını' söyledi. Kobani'deki bazı yönetim merkezlerinin IŞİD'in eline geçtiğine dair haberler geliyor.

Türkiye'ye çağrı

BM Özel Temsilcisi De Mistura, yüzlerce kişinin hala kentin içinde olduğunu, 10 bin ila 13 bin arasındaki kişinin de yakınlarda olduğunu belirtti. BM temsilcisi, kentin IŞİD'in eline geçmesi durumunda sivillerin büyük bir ihtimalle katliama uğrayacaklarını söyledi ve yaşanabileceklerle ilgili Srebrenitsa benzetmesi yaptı. 1995 yılında, Bosna savaşı sırasında, BM barış gücünün müdahalede başarısız olması üzerine aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce Müslüman erkek Sırp güçler tarafında öldürülmüştü.

De Mistura dünyanın bir daha böyle bir şeyin yaşanmasına asla izin veremeyeceğini söyledi.
De Mistura, "Türk makamlarına en azından nefs-i müdafaa operasyonu için gönüllülerin ve malzemelerinin girişine izin vermeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi. BM yetkilisi ayrıca Türkiye'yi, Kobani'de IŞİD hedeflerine yönelik ABD öncülüğündeki hava saldırılarına 'kendi topraklarından her türlü araç üzerinden' desteklemeye çağırdı. BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1891
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Külhan Bey

    11.10.2014 00:09:17

    Şu sancılar, İttihad-ı İslam ilacının gerekliliğini ortaya koyuyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı