"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kolombiyalı kadın Müslüman oldu

05 Ocak 2017, Perşembe 12:56
Kolombiyalı Blanca Milena İyigün, İslamiyeti seçerek "Nisa Nur" ismini aldı.

Kayseri Müftüsü Şahin Güven'in makamında gerçekleştirilen ihtida törenine katılan 31 yaşındaki İyigün, sosyal medya üzerinden tanışıp evlendiği kocasının, başka ilde öğretmenlik yaptığı için yanında olamadığını söyledi.

Blanca Milena İyigün törende, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Güven, İslam dininin temel esaslarıyla ilgili bilgi verdi ve dua etti. 

İyigün, kocasından ve yakın arkadaşlarından etkilenerek İslamiyeti seçtiğini belirti.

Müftü Şahin Güven de İslamofobinin yaygınlaştığı, insanları İslamdan uzaklaştırmak için bu dinin kötü gösterilmeye çalışıldığı bir zaman diliminde, insanların İslama koştuğunu görmenin, Kayseri'de bir haftada dördüncü ihtida töreni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İhtida töreninin ardından Güven, İyigün'e Kuran'ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

AA

Etiketler: kolombiya, ihtida
Okunma Sayısı: 1639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı