"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Komisyonun adı 'Milli Mutabakat Komisyonu' oldu

18 Ocak 2018, Perşembe 18:57
AK Parti-MHP İttifak Komisyonu üyeleri Meclis'te bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Şentop, ikinci toplantının salı günü yapılacağını söyledi. MHP'li Kalaycı ise "Milli Mutabakat da milletimizin iradesidir" ifadesini kullandı.

AK Parti-MHP İttifak Komisyonu üyeleri, ilk toplantıyı yapmak üzere TBMM Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda buluştu. Toplantıya AK Parti'den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP'den ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

Toplantı girişinde açıklama yapılmadı. Görüntü alınmasının ardından komisyon çalışmalarını basına kapalı sürdürdü. Komisyonun adı 'Milli Mutabakat Komisyonu' olarak belirlendi.

Toplantı sonrası AK Parti'den Mustafa Şentop ve MHP'den Mustafa Kalaycı kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

'MHP VE AK PARTİ OLARAK CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK REFORMLARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

İlk olarak sözü alan Mustafa Şentop, şunları söyledi: "7 Ağustos Yenikapı ruhu anlayışıyla milletimiz bir araya gelmişti. Bunun devamı olarak MHP ile AK Parti olarak cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından birini gerçekleştirdik 16 Nisan'da MHP ile birlikte ortak yürüyüşün, bugüne ve geleceğe dair milli duruşu ortaya koyan bir kararlılığımız vardı. Bu birlikte duruşu somutlaştırmış olduk. Milli Mutabakat Komisyonu önümüzdeki dönemde de birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağımız bir platform olacak. Seçim ittifakı meselesi seçim kanunlarında değişiklik olarak bir alt çalışmadır. Bu sadece onu kapsayan bir çalışma değil."

Şentop, ikinci toplantının salı günü yapılacağını söyledi.

KALAYCI: LİDERLERİMİZ ARASINDA BİR MÜTABAKAT VAR

Ardından söz alan MHP'li Kalaycı ise şu ifadeleri kullandı: "İlk toplantımızı yaptık. Komisyonumuzun adı Milli Mutabakat Komisyonu. Sadece seçim ittifakı değil bunu da kapsayan uyum yasalarını da görüşecek komisyon. Temel anlamda sayın liderlerimiz arasında bir mutabakat var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi miletimizin tercihi ve kararıdır. Milli Mutabakat da milletimizin iradesidir. Bugünkü toplantıda hangi konuları gündeme alacağımızı konuştuk."

Okunma Sayısı: 2113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı