"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Konsolosluklarda 'sarı toz' paniği

24 Ekim 2014, Cuma 18:26
Kanada Konsolosluğu'na bir zarf içinde gönderilen 'sarı toz' paniğe sebep oldu. AFAD yetkilileri konsoloslukta inceleme yapıyor.

PTT'nin Galatasaray şubesine gelen AFAD ve UMKE ekipleri, postanede şüpheli zarf olup olmadığına yönelik inceleme yaptı.

Şubeye saat 17.30 civarında intikal eden İstanbul İl AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, postanede incelemede bulundu. 

Yaklaşık 20 dakika süren incelemenin ardından ekipler, herhangi bir şüpheli paket ya da zarfa rastlanmadığından postane şubesinden ayrıldı.

Uygulamanın, posta kutusu bulunan yerlere yönelik genel bir incelemenin parçası olduğu öğrenildi.

Bugün Kanada, Belçika, Almanya, Fransa ve ABD'nin İstanbul başkonsolosluklarına "sarı toz" bulunan zarf gönderilmişti.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki incelemelerin halen devam ettiği kaydedildi. 

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, konsolosluklara bu tür zarflar konusunda dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bugün İstinye'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na içinde sarı toz bulunan zarf ulaşırken, Türk ve Amerikan yetkililer, zarfla ilgili gerekli çalışmaları yaptı.

Başkonsolosluğun çalışmalarında herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kanada, Belçika ve Almanya başkonsolosluklarına zarfların kim tarafından ve nereden gönderildiğini tespit etmek amacıyla inceleme başlattı.

Kanada, Belçika ve Almanya'nın İstanbul başkonsoloslukları, sabah saatlerinde açtıkları zarfların içinden sarı renkte toz madde çıkması üzerine, durumu polise bildirdi.

Buralara gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şerit çekerek önlem aldı. Başkonsolosluklara, İstanbul İl AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de geldi. 

AFAD KBRN ekipleri, şüpheli zarflara prosedürlere uygun olarak gerekli işlemi uyguladı. Alınan numuneler, Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim edildi.

UMKE de madde ile temasa geçmiş olabilecek kişilere gerekli tıbbi desteği sağladı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, zarfların kim tarafından ve nereden gönderildiğini tespit etmek amacıyla inceleme başlattığı öğrenildi. 

Diğer konsolosluklar da önlem aldı 

Bu olay üzerine İstanbul'daki diğer başkonsolosluklar da önlem aldı. 

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, şu aşamada sadece gelen zarflara dokunmama, elden zarf almama kararını uygulamaya koydu. Konsolosluğa gelen zarfların ayrı ayrı kutulara alındığı belirtildi. Yetkililerin alınacak önlem üzerinde henüz karara varmadığı öğrenildi.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun da olayın ardından binaya gelen paketleri ek güvenlik kontrolünden geçirdiği kaydedildi.

Etiketler: sarı toz, konsolosluk
Okunma Sayısı: 1462
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı