"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Korku değil, adalet üretin

22 Mart 2019, Cuma 01:28
DP LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL, İKTİDARIN MUHALEFETİN ADAYLARINI TEHDİT ETMESİNE TEPKİ GÖSTEREREK, ADALET VE KANUNLARA DİKKATİ ÇEKTİ.

SEÇMEN İRADESİ YOK EDİLİYOR

Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet partilerinin adaylarına adaylarına yönelik tehditle-rini “Seçmenlerin irade serbestisi; korku, baskı ve aldatma ile yok edilmekte” diyerek eleştirdi.

KEYFî DEĞİL, GERÇEK ADALET İSTİYORUZ

BU tehdidin anayasaya ve kanunlara aykırı olduğunu vurgulayan DP Lideri, “Keyfine göre değil, evrensel hukukî kural ve ilkelere göre adalet üretilmesi” çağrısında bulundu.

***

Korku değil adalet üretin

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Çıkış için ön şart, keyfine göre değil, evrensel hukukî kural ve ilkelere göre adalet üretmektir. Mal ve hizmet üretmeden önce adalet üretin! Bırakın tüketmeyi...” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki sözleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Uysal, “Mal ve hizmet üretmeden önce adalet üretin! Bırakın tüketmeyi...” ifadelerini kullandı. Uysal’ın açıklamalarının bir bölümü şöyle; “Sn.Erdoğan’ın bir TV programında ABB Bşk.Adayı ve yaşanan tartışma ve baskılara bakılırsa “yeni başkan”ı olan @mansuryavas06 hakkında “bedelini öder” şeklindeki açıklamaları,elimizde kalan tek demokratik ölçüt olan seçimlerin de hükmünü kaybetmeye başladığını göstermiştir. İktidar seçimleri, kendisi kazandığında makul görmekte, kaybedeceğini anladığında da elindeki “yetkiyi kötüye kullanarak” milli iradeyi zapt edebileceğini beyan etmektedir. Geçmişte -belki- başka iletişim araçları ile yargıya talimat veren iktidar şimdi, büyük bir fütursuzlukla TV kanallarından yargıyı yönlendirmektedir.”

Erdoğan, Anayasamızı bir kez daha delmiştir

“Bu seçim, 16 Nisan Referandumu’nun getirdiği yeni “kadük” sistemin nihaî bir çıktısı olarak eşitlikten, adaletten, demokratik anlayıştan uzaktır. Seçmenlerin irade serbestisi, korku, baskı ve aldatma ile yok edilmekte, seçilmesi muhtemel bir aday “seçilirse bedeli öder” şeklinde tehdit edilerek seçmen oyunu kendi kullansa da, kararı “güçlü” vermektedir, iktidar böyle düşünmektedir. Anayasayı türlü şekillerde delen, delik-deşik eden iktidar partisi ve genel başkanı Tayyip Erdoğan, anayasamızı bir kez daha delmiştir. “Yine” bir “fiilî durum” oluşmuş, iktidar sandığa da saygı duymadığını duyurmuştur. Demokrasilerde seçmenin en önemli “mal varlığı” oy hakkıdır, oyudur. İktidar, kullandığı “cebir ve tehdit” yöntemi ile seçmenin “mal varlığı”nı elinden almaya teşebbüs etmektedir.”

Bırakın tüketmeyi...

Ülkenin geldiği halin çıkışı için “üretim”in önemini devamlı surette anlatmaktayız. Bugün yaşanan ekonomik “çöküş”ten çıkmanın, mal ve hizmet üretmekle sağlanabileceği konusunda, iktidarın dışında kaldığı büyük bir mutabakat ortamı sağlanmıştır. İktidarın bu mutabakatın dışında kalmasının sebebi ise, tek başına mal ve hizmet üretmenin “çöküş”ü önleyemeyeceğini bilmesi, adalet üretmesi gerektiğini görmesi ancak bunun işine gelmemesidir. Açık bir şekilde görünen şudur ki çıkış için ön şart, keyfine göre değil, evrensel hukukî kural ve ilkelere göre adalet üretmektir. Mal ve hizmet üretmeden önce adalet üretin! Bırakın tüketmeyi... Yargı bağımsızlığı, demokratik değerler ve hürriyetlerin seviyesi, “dünya ligi”ndeki konumunuzu belirlemektedir. Ancak bu seçim sürecinde uygulanan “güçlünün adaleti” anlayışı ülkemizi ligden düşürmüştür.

***

Yeni Asya’ya müteşekkiriz

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’nın Gediz ve Emet ilçelerine ziyaretler yapan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, adayları Münevver Azmioğlu ile Mustafa Koca’ya destek istedi. DP Lideri Uysal, Gediz Demokrat Parti İlçe Teşkilâtında partililerle yaptığı toplantıda, Yeni Asya’ya müteşekkiriz olduğunu söyledi. Uysal, “Hangi cephesinden bakarsa bakalım, memleketin ölçülerini yitirdiği bambaşka bir toplumsal iklimde nefes alıp veriyoruz” dedi. DP Lideri Uysal, iktidarın politikalarını eleştirerek şunları söyledi; “Türkiye sadece son bir yıl içinde uçacak kaçacak derken, 1 milyon 200 bin kişinin işsiz kaldığı bir Türkiye , işsizlik yüzde 10,5’den 13,5’e çıkmış, bu devletin verilerine ne kadar inandığımızla, ne kadar veri olarak kabul ettiğimizle alakalı.”

Medya, bizlere yer vermiyor 

Medyada kendilerine yer verilmediğini belirten Uysal eline masadaki Yeni Asya’yı alarak şöyle konuştu; “Yeni Asya’ya ya müteşekkiriz. Bugün Yeni Asya’nın dışında bize kapılarını açan birinci derecede bir gazete yok. Bu anlamda teknolojik alt yapı dolayısıyla farklı farklı mecralarda da yapılanmalar yapmak gibi bir niyetimiz var. İnşallah bu yürüdüğümüz yolda Allah bize bunları başarmayı nasip eder. “DP Lideri Gültekin Uysal daha sonra bir kısım ziyaretler gerçekleştirdi. Vatandaşlarla sohbet etti. Gediz’de Münevver Azmioğlu, Emet ilçesinde DP Belediye Başkan adayı mevcut Belediye Başkanı Mustafa Koca için destek istedi. Kütahya – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 2167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    22.3.2019 05:22:17

    Ayasofya'nin ibadete acilmasina her konusmanizda bir cümle yer ayirin!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı