"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Korku ve yılgınlık aşılıyor

14 Eylül 2017, Perşembe 23:29
Yaşanan mağduriyetlerin ulaştığı boyutu anlatan Hakan Albayrak, “Bazıları ‘Kendiliğinden düzelir’ diye bekliyordu; o ümidi kaybediyorlar. Bazıları ‘Linç edilirim’ diye korkuyordu; o korkuyu aşıyorlar. Bazıları ‘Ne yapsak beyhude’ yılgınlığı içindeydi; o yılgınlığı atıyorlar” dedi.

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak mağduriyetlerinin toplumsal buhran seviyesine ulaştığını belirterek “Maşeri vicdanı yaralayan ve bozguncularla, darbecilerle mücadelenin haklılığına gölge düşüren bu mağduriyetler, FETÖ ve müttefiklerinin -yahut efendilerinin- propaganda savaşına hizmet etmekten başka işe yaramıyor. Böylesine yakıcı bir gerçeği bile AK Parti cenahında sadece birkaç gazeteci-yazarın yüksek sesle telaffuz etmesi, siyasetimiz namına utanç vericidir” dedi. Albayrak, “AK Parti ve hükümette ortak akıl namına bir şeyin kalmadığı, bu durumda ülkemizin ve AK Parti hareketinin maruz kaldığı / kalabileceği büyük meydan okumalarla baş etmenin iyice zorlaştığı gerçeği de böyle” diye yazdı.

Bu meseleleri açık açık konuşmamız lazım 

Albayrak’ın Karar’daki yazısının bir bölümü  (14 Eylül Perşembe) şöyle; “AK Parti çevrelerinde yükselen tepkinin şimdilik homurtu halinde olduğunu ama yakında ‘kuvveden fiile’ çıkabileceğini söyledik. Yani: Belli konulardaki tarz-ı siyasete tepki duyan kimi parti büyükleri, milletvekilleri, bakanlar, eski bakanlar, bu tepkilerini açıkça ifade etmeye başlayabilir. Bazıları ‘Kendiliğinden düzelir’ diye bekliyordu; o ümidi kaybediyorlar. Bazıları ‘Linç edilirim’ diye korkuyordu; o korkuyu aşıyorlar. Bazıları ‘Ne yapsak beyhude’ yılgınlığı içindeydi; o yılgınlığı atıyorlar. Kendi aralarında konuşup dertleşiyor, sonra ‘Dertleş dertleş, nereye kadar?’ diye kendi kendilerine kızıyorlar. ‘Bir şeyler yapmamız lazım’ diyorlar; ‘Milletin önüne çıkıp bu meseleleri açık açık konuşmamız lâzım.’ Bunu yapacak gibiler. Doğrusu da bu zaten.

Siyasetimiz namına utanç verici

FETÖ meselesindeki haksız ve/veya gereksiz mağduriyetler, toplumsal buhran seviyesine ulaştı. Maşeri vicdanı yaralayan ve bozguncularla, darbecilerle mücadelenin haklılığına gölge düşüren bu mağduriyetler, FETÖ ve müttefiklerinin -yahut efendilerinin- propaganda savaşına hizmet etmekten başka işe yaramıyor. Böylesine yakıcı bir gerçeği bile AK Parti cenahında sadece birkaç gazeteci-yazarın yüksek sesle telaffuz etmesi, siyasetimiz namına utanç vericidir. AK Parti ve hükümette ortak akıl namına bir şeyin kalmadığı, bu durumda ülkemizin ve AK Parti hareketinin maruz kaldığı / kalabileceği büyük meydan okumalarla baş etmenin iyice zorlaştığı gerçeği de böyle. Daha sayabiliriz. Üç-beş gazeteci-yazar olarak bizim taşıyamayacağımız kadar ağır bir yük bu. Sorumluluk bilincine sahip olan siyasetçilerimiz de ortaya çıkıp, kendi aralarında konuştukları meseleleri kamuoyu önünde konuşmalı.”

Etiketler: hakan albayak
Okunma Sayısı: 4913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı