"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koru'dan AKP'ye 28 Şubat hatırlatması

28 Kasım 2015, Cumartesi 09:22
Fehmi Koru, MİT TIR'ları soruşturmasında yayınlanan belgelerle 28 Şubat'ı karşılaştırdı, o dönemin gizli belgeleri yayınlanırken şimdinin iktidarının o yayınları alkışladığını söyledi.

Habertürk yazarı Fehmi Koru 28 Şubat dönemini hatırlattı, andıç gibi gizli belgelerin yayınlanmasını şu andaki iktidarın alkışladığını söyledi. MİT TIR'larıyla ilgili haberin yayınlanmasının vatan hainliği olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ileri süren Koru, iktidarın bu tür haberlerden rahatsızlık duymaması gerektiğini söyledi.

Fehmi Koru, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına itiraz etti. Devletin sırrını korumanın devletin kendi görevi olduğunu ifade eden Koru, gazetecinin kamu yararı gördüğü her türlü haberi de yazabileceğini söyledi. İşte Koru'nun o sözleri;

"Devletin sırrını korumak devletin kendi görevidir. Bunu sonuna kadar saklar. Gazeteci onu bulursa ve kamu yararı varsa, halkın bunu öğrenmesinden yarar doğacağına inanıyorsa gazeteci, bu yakınlarda olan ve meslektaşlarımızın cezaevine düşmesine neden olan olay, böyle bir olay, bunu yayınlar. 

"AKP'YE 28 ŞUBAT HATIRLATMASI"

Şundan oluyor benim görebildiğim kadarıyla. Siyasiler, eğer güçlüyseler iktidarlar bunu kendilerine yapılmış bir şey olarak görüyorlar. Yani gazeteci, bizi istemiyor da onun için bunu yapıyorlar diye. Mesala 28 Şubat'ı yaşadık değil mi? O zaman başka bir iktidar vardı. Bizler yine 28 Şubat ile ilgili bulduğumuz her şeyi süreci bir an bitirmek için yayınladık.

"O ZAMAN ALKIŞLAMIŞLARDI"

İşte andıçlar yayınlandı. O da gizli bir belgeydi. Genelkurmay'ın gizli belgeseydi. Neticede ne oldu? Onu yayınlayan gazeteciler, ben o zaman Yenişafak'taydım, o yayınlamıştı. Bundan dolayı, gazetecilik ödülleri alacak gazetecilik başarısı göstermiş oldu. Şimdi ikdidar olanlar da tebrik ettiler. Ne güzel bir başarı bak böyle bir şeyi yayınladınız diye.

"ALEYHTE GİBİ GÖRÜNEN LEHTE OLABİLİR"

Bugün kendilerine karşı diye gördükleri ve rahatsız oldukları şey yarın iktidar olmazlarsa onların lehine olabilir. Gazetecinin görevi birilerin gönlünü yapmak diğerini rahatsız etmek değildir. Önemli olan halkın aydınlanacağı bilgilerin veya toplumu bilgilendirek şeylerin yayınlamasıdır."

Okunma Sayısı: 2813
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    28.11.2015 21:50:59

    AKP demek çark çark çark demektir KORU.Başbakanlık konutu dediler,C.başkanlığı sarayı derken HARAMSARAY olduğu ortaya çıktı.FİLİSTİN-RABİA dediler YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ aldılar.Ne ibretlik hal değilmi.ALLAH AKP zulmü ve musibetinden ülkemizi ve İSLAM ALEMİNİ MUHAFAZA ETSİN.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı