"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'KOSGEB'e operasyon: 38 kişi adliyeye sevk edildi

03 Ekim 2016, Pazartesi 13:39
KOSGEB'teki 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında Gülen Hareketi yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 38 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Gülen Hareketi yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında  gözaltına alınan 38 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, Erzurum, Sakarya, Düzce'nin de arasında bulunduğu 13 ildeki 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından şüphelilerden eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın, çalışanlardan "himmet, bağış ve kurban" adı altında topladığı paraları örgüte aktardığı, eşinin ise çalışan eşlerinden aynı şekilde para aldığı savunuluyor.

Kaplan'ın, görev aldığı dönemde makam ve mevki sahibi yaptığı kişileri de "himmet" vermeye mecbur bıraktığı, vermeyenleri ise görevden aldığı iddia ediliyor.

Şüpheli Kaplan'ın görevi döneminde başkanlığın Gülen Hareketine ait firmalara çok sayıda ihale verdiği belirtiliyor.

AA

Etiketler: kosgeb, operasyon, gözaltı
Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı