"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Koşulların zorlaması nedeniyle erken seçim kararını aldık'

19 Nisan 2018, Perşembe 16:40
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 24 Haziran olarak açıklanan erken seçim kararını değerlendirdi, “Ben de seçimlerin bu kadar erken bir tarihte yapılacağını düşünmemiştim” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, erken seçim kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koşulların zorlaması nedeniyle erken seçim kararının alındığını ifade eden Yazıcı, “Genel olarak biz erken seçim taraftarı değildik ancak koşullar zorlayınca bu duruma gelindi. Rasyonel bir politika ve gerçekçi bir tutumla ilerleyeceğiz. 2017 yılından bu yana Türkiye'nin hem siyasal hem de hukuksal anlamda en önemli ve devrim niteliğindeki projesi anayasa değişikliğidir. Bu konu yıllardır gündemimizdeydi ancak tek başımıza sağlayacak çoğunluğa sahip değildik” diye konuştu.

MHP ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yazıcı, “15 Temmuz sürecinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'ye yönelik tehditleri de göz önüne alarak bizimle bir yakınlaşması oldu ve birlikte anayasa projesini Meclis'ten geçirdik. 3 aşamadan oluşan bu projenin ilk aşaması böylece gerçekleşmiş oldu. İkinci aşama uyum yasaları ve son aşama da 2019'da yapılması öngörülen seçimdi. MHP ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uyum yasaları sürecinde de ittifaka yönelik düzenlemeler ve seçim güvenliğine yönelik düzenlemeler var” dedi.

 

 

 

DHA

Etiketler: AKP, erken seçim, MHP
Okunma Sayısı: 1570
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı