"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Kötü yönetimin sonu geldiğine inanıyorum”

26 Mart 2019, Salı 22:51
Genel Başkan Gültekin Uysal, Bilecik’te düzenlenen programda konuştu

Genel başkan Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Bilecik’e giderek Belediye Başkan Adayı Sezai Balta'ya destek istedi.

İlk olarak esnaf ziyareti yapan Genel Başkan, daha sonra Kültür Sitesi'nde partililere ve vatandaşlara hitap etti.

Genel Başkan Gültekin Uysal, burada yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Çirkin ve negatif bir siyaset anlayışı hakim oldu”

"Yerel seçim gündemi olmasına rağmen milletin önünde ne fikirler yarışıyor, ne projeler yarışıyor, ne ortaya koyulacak zihniyet yarışıyor. Sokakta görüştüğümüz vatandaşlarımızdan da izliyorum insanlar artık televizyonu bile izlemez hale gelmiş. Sebebi bu çirkin, bu negatif siyasi anlayış. Bu ülkenin ne kadar ortak değeri varsa siyasi alanda kavga unsuru haline getirildi.

17 yıldır iktidar olmuşsunuz, günün sonunda çıkmış bir beka meselesi var diyorsunuz.  Bu demektir ki siz 17 yıldır bu ülkeyi kötü yönettiniz. O kadar kötü yönettiniz ki bu ülkenin geleceğinden endişe eder hale geldik. O kadar kötü yönettiniz ki, bu ülkeyi bölünme endişesi olur haline getirdiniz. O kadar kötü yönettiniz ki, ekonomisi facianın eşiğinde Türkiye’yi daha da yoksullaşma eşiğine getirdiniz.

2017 yılında sadece canlı havyanda Türkiye'nin 1 milyar 186 milyon dolarlık ithalata para verdiğini görüyoruz. Aşağı yukarı 7 katrilyon. Sonra diyorlar ki 13 kat trilyon tarıma para aktardık. Sadece bir kalemle.

“Kötü yönetimin sonu geldiğine inanıyorum”

Türkiye'nin en kurak arazilerinde bile buğday yetişmez mi, yetişir. Pamuk yetişecek Ege'nin ovalarında, Çukurova'da, Harran'da. Türkiye'nin ihtiyacı kadar pamuk üretemiyoruz. Hakları teslim edelim son 2-3 yıldır biraz daha iyi prim verdiler, üretim yükseldi, ama ona rağmen ithalat var. Bütün bunları planlayacaksınız.

Bu ayıp onların ama bu ayıbı marifetmiş gibi milletimize pazarlamaya çalışıyorlar. Artık milletimizin açtığı kredinin sonuna geldiler. Benim hep söylediğim bir söz var; adınızın ak olması yetmiyor alnınız ak olmalı. 

Birlikleri yok ettiniz, kooperatifleri yok ettiniz, bu kaynakları başka başka vatandaşımıza sadece seçim öncesi sıkıntıyı geçiştirecek bir takım kaynaklarla bu problemin geçeceğini zannediyorsunuz.

İşte bütün bunların sonu geldiğine ben inanıyorum. O açıdan bu yerel seçimi önemsiyoruz. Milletimizin de önemsemesi için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Burada 2 tane ölçü ile vatandaşımızın hareket etmesini isterim. Bir ehil insanlara emanet edeceğiz. İnanıyorum ki bu ülkenin kaynakları ehli insanların elinde olsun 960 katrilyonluk bütçeye gerek yok, 3'de 2'si ile de bu ülke bugün görülemeyen hizmetleri yapılamayan yatırımları görülür. Allah bizi de şaşırtmasın. O açıdan bir ehliyetli insanlara, iki namuslu insanlara imkan vereceğiz.

“Şanlı Kıratımıza oy istiyoruz”

Allah'ın izni ile pek çok işi başararak gelmiş kadroların içinden süzülerek geliyoruz. Bugün memleketimizin neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin önünde şöyle bir sorumluk var; eğer önümüzde 10 yıl içerisinde kendisiyle ilgili sağlam siyasi bir akılla buluşturacak bir programı devreye sokmazsa bu ülke pek çok açıdan sömürülmeye, dünyayla tüketici bir unsur olarak ilişki kurmuş her geçen yıl borcu artmaya devam edecektir. Her geçen yıl dışarıdan ürettiğinden daha fazla ithalat yapacaktır. Kaynakları yurt dışına akacaktır.

Bunu yapmadığı takdirde milli güvenliği ile ilgili de bugün söylendiği daha çok derinleşecek bir düzlemde etkiye maruz kalır. Çünkü değişen dünya, çok merkezli bir dünyayı ortaya çıkartıyor. Uyanık olmak yetmez, akıllı olacağız akıllı. Allah yolumuzu açık etsin diyorum. Hani rahmetli Cumhurbaşkanımız Demirel; her toplantının sonunda oy istemeyi unutmayın derdi. Şanlı Kıratımıza oy istiyoruz.”

Etiketler: Demokrat Parti, Bilecik
Okunma Sayısı: 1644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı