"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kozmik oda' savcıları hakkında karar!

09 Şubat 2016, Salı 15:30
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 'kozmik oda' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ile hakimler Dündar Örsdemir, Nihal Uslu, Halil İbrahim Kütük, Abdullah Bahçeci'yi açığa aldı.

Kozmik oda aramasına izin veren dönemin 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır hakkındaki talep ise reddedildi. 

HSYK 2. Dairesi tarafından savcı ve hakimlerin savunmalarının alınmadığı, delil olarak ise gazete haberleri gösterildiği öne sürüldü. Savcı Bilgili, 28 Şubat iddianamesini hazırladığı için aralarında Batı Çalışma Grubu’nun Başkanlığı da yapan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 28 Şubat sanıkları tarafından kendisine hesap sorulacağı yönünde tehditlere uğramıştı. 

HSYK 3. Dairesi tarafından bir köşe yazısı gerekçe gösterilerek, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’ndaki 'Kozmik Oda' soruşturması hakim ve savcıları ile ilgili soruşturma izni verildi. Soruşturmaya atana müfettiş Ali Rıza Karakan tarafından savcı ve hakimlerin açığa alınması talep edildi. Geçtiğimiz hafta açığa alma gündemli toplanan HSYK 2. Dairesi’nin milliyetçi üyelerden birinin yakını olan bir hakimle ilgili açığa alma talebinin listeden çıkartılmaması nedeniyle karar alamadan dağıldığı iddia edilmişti. Dün aynı gündemli olarak tekrar toplanan Daire, bu kez Hasan Şatır dışındaki hakimler ile Savcı Bilgili'yi açığa aldı. Karar hükümete yakın olarak bilinen üyelerin oy çokluğuyla verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 1392
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı