"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kritik görüşmeden detaylar...

28 Haziran 2017, Çarşamba 21:54
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gelişinin ardından kaldığı otelde ABD Savunma Bakanı Mattis ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir saat süren görüşmede, Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ABD Savunma Bakanı James Mattis'le yaptığı görüşmede, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye verilen silahlara ilişkin gönderilen mektubun detayları ele alındı.

Milli Savunma Bakanı Işık görüşmede ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti.

Mattis'in terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısına verilen silahlara ilişkin Işık'a gönderdiği mektupta bahsedilen konuların detaylı olarak ele alındığı görüşmede, ABD'li Bakan, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti. 

Katar konusunda ise, sorunun bu ülkenin egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği hususunda görüş birliği oluştu.

Bakanlar, ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini bir kez daha vurguladı.

Işık, Mattis ile görüşmesinin ardından Afganistan Savunma Bakanı Vekili Tarık Şah Bahrami ile bir araya geldi. 

Yarın NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak olan Işık, Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska-Jankovska, Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile de ikili görüşmeler yapacak. 

AA

Etiketler: türkiye, abd
Okunma Sayısı: 1705
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı