"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kritik konuk Ankara'da: 'Güçlü demokrasinin ve Türkiye'nin destekçisiyiz'

21 Ekim 2016, Cuma 13:50
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmeye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Carter'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 30 dakika sürdü.

ABD Savunma Bakanı Carter TBMM'yi ziyaret etti

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'deki kabulünün ardından TBMM'yi ziyaret etti. Şeref Holü'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan alanı gezen Carter, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan da bilgi aldı. 

Daha sonra basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Carter, sözlerine, Amerikan halkı adına 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin ailelerine başta olmak üzere Türk halkına başsağlığı dileklerini ileterek başladı.

Ashton Carter, "Demokrasi ve özgürlükleri için savaşan insanların o görüntüleri dünyada ve Amerika'da herkes tarafından görüldü. Bence herkes bu korkunç olayın kahramanları ve şehitlerine hayranlık duyuyordur." şeklinde konuştu.

"ABD Türkiye'nin güçlü bir dostudur"

ABD'nin Türkiye'nin güçlü bir dostu ve uzun süredir de müttefiki olduğunun altını çizen Carter, "Güçlü demokrasinin ve Türkiye'nin destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Carter: Türkiye'nin DEAŞ'a karşı operasyonlara katılmasını istiyoruz

ABD Savunma Bakanı Carter, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la yaptığı görüşmede,"Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz." dedi. 

CARTER : DABIK'IN ÖSO GÜÇLERİNCE KURTARILMASINDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise "DEAŞ'ın özel bir önem verdiği Dabık'ın sizin desteklediğiniz ÖSO güçlerince kurtarılmasından dolayı sizi tebrik ediyorum. Bütün dünya bunun için müteşekkirdir. Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan kaynaklanan milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak büyük yük taşıdığını görüyoruz" dedi.

"Olumlu ivmeyi Rakka'ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz"

Milli Savunma Bakanı Işık da, Carter'la yaptığı görüşmede, "​ABD'nin bu harekatın (Fırat Kalkanı) sağladığı olumlu ivmeyi Rakka'ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz. Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fırat'ın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez." ifadelerini kullandı. 

 

AA

Okunma Sayısı: 2176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı