"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kriz 1 Mart tezkeresine dayanıyor

18 Mayıs 2017, Perşembe
Amerika’nın eski Ankara büyükelçisi Ross Wilson, 1 Mart 2003 tezkeresini hatırlatarak, “Ordularımız arasındaki temel ilişkide daha derin bir sorun var Mart 2003’e dayanıyor” dedi.

Amerikalı eski büyükelçi, YPG’nin silahlandırılması karşılığında Gülen’in iade sürecinin gündeme geleceğine ilişkin beklentilerin gerçekçi olmadığı görüşünde. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinden hemen önce Trump yönetiminin Suriye’de YPG’yi doğrudan silâhlandırma kararı almasını değerlendiren Wilson, “Amaç, ziyaret öncesi meseleyi açığa kavuşturmak olabilir. Amerikan ordusu yakın gelecekte Rakka’ya toplu bir harekât başlatma konusunda son derece istekli. Yaz geliyor ve bu mevsimde IŞİD ve Rakka’ya yönelik eylemler daha kolay idare edilebilir. Bu nedenle şimdi harekete geçmek istiyorlar. Erdoğan gelmeden bunu ortaya koymak istediler, diyebiliriz” dedi.

TSK’ya güven azaldı

“Amerika’nın Sesi”nden Dilge Timoçin’in haberine göre Wilson, “YPG’nin silâhlandırılması kararı, 15 Temmuz’dan sonra ABD yönetiminin TSK’ya güveninin azalmasından kaynaklandı” yorumunu da değerlendirdi. Wilson, 2003’teki 1 Mart tezkeresini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bence darbe girişimi sonrası Türk ordusunun kabiliyeti ile ilgili bir güven sorunu değil bu. Ordularımız arasındaki temel ilişkide daha derin bir sorun var ki Mart 2003’e dayanıyor. Bir kaç yıl sonrasında ilişkilerde düzelme oldu, hatta benim de ufak bir katkım var; ancak bu da IŞİD’le ilgili sert söylemlerle bir nevi bozuldu. Bu da Türk ordusu ile ilgili değil, zira esas karar verici onlar değil.”

Etiketler: türkiye, abd, trump, erdoğan
Okunma Sayısı: 2773
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı