"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kriz derinleşecek

15 Eylül 2018, Cumartesi
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar” dedi.

Kriz derinleşecek 

Dr. Abdullah Sevim’den çarpıcı açıklamalar geldi. İstanbul’da belediyelerin borç batağında olduğunu ifade eden Sevim, “İstanbul’da birçok belediye maalesef borç batağında. Bazıları en küçük bir ödemeyi dahi yapamayacak duruma geldi. Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar! Halkımızda bunun farkında!” şeklinde konuştu. Belediye başkanlarının yaklaşık 4 yıldır halktan kopuk olduğuna dikkat çeken Abdullah Sevim, “Bugün seçim yaklaşınca, fildişi kulelerinde yaşayan belediye başkanları halkın arasına girmiş durumda. Bunu son derece samimiyetsiz, seçimlere yönelik bir hamle olarak değerlendiriyorum. Bu son dakika çabalarının halkımızda bir karşılığının olacağını da zannetmiyorum” diye konuştu. 

Derhal bu hatadan dönülmeli

Ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Dr. Sevim, “Derin bir ekonomik kriz içerisindeyiz ve bunun üzülerek ifade ediyorum ki krizin daha da derinleşeceğini öngörüyoruz. Ülkemizin ciddi bir kaynağa ihtiyacı var ancak lüks ve şatafattan tam manası ile vazgeçilmiş değil. Makam aracı saltanatı henüz son bulmuş değil. Böyle giderse, İstanbul’daki köprülerden iki yönlü ücret alınacağından endişe ediyoruz. Krizin yükünün her geçen gün vatandaşımızın sırtına yükleneceğinden korkuyoruz” ifadelerini kullandı. Dolara karşı TL’ye dönme çağrılarını da değerlendiren Sevim, “Bunu elbette ki destekliyoruz. Milli paramızın kullanılmasını önemsiyoruz. Ancak köprü ücretlerinin dolar ile belirlenmesi uygulamasından da vazgeçilmesini bekliyoruz. Örneğin Avrasya Tüneli’nin ücreti 4 dolar+KDV şeklinde belirlenmiş durumda. Derhal bu hatadan dönülmeli” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu haklı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlamamış yatırımları durduracağız açıklamasına da değinen Başkan Sevim, “Bu kararı son derece yerinde buluyoruz. Kaynaklarımız beton ve asfalta değil üretime yönlendirilmeli ki biz bu krizden çıkabilelim. Sayın Genel Başkanımız temel Karamollaoğlu, üretime dönük olmayan yatırımların durdurulması gerektiğini ifade ettiğinde, kendisini linç kampanyasına tabii tutanlar umarım bu durumdan gerekli dersi çıkartmışlardır. Bu durumu kamuoyunun en güzel şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul- Yeni Asya

Okunma Sayısı: 4438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı