"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Kudüs'e özgürlük" vurgusuyla açıldı...

22 Ekim 2014, Çarşamba 13:49
6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu, 35 ülkeden aydın, siyasetçi ve kanaat önderlerinin katılımıyla İstanbul’da başladı.

Kaya Ramada Otel’de 2 gün sürecek forum, "Kudüs'e özgürlük" vurgusuyla açıldı. Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatib açılış konuşmasında "Kudüs işgal altındaysa Filistin'in manası yoktur. Siyonistler kutsal şehrin hüviyetini silmek istiyorlar" dedi. Hatib, Müslüman ülkeleri Kudüs’ün özgürleşmesini sağlamak için bir araya gelmeye çağırdı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati de konuşmasına Kudüs'ün vazgeçilmezleri olduğunu ifade ederek İsrail’i eleştirdi. “İsrail, hasta bir toplum ve zalim. Siyonist yapı, katlediyor, öldürüyor, kesiyor, Sayıları az ama zulmü yüksek” diyen Nebati, bu konuda Müslümanların üzerine çok şey düştüğünü söyledi.

Nebati, “Müslümanların üzerine düşen dua var, gözyaşı var, birliktelik var, kardeşlik var. Ama en başta Müslümanların, Müslüman olarak yaşaması var. Siyonistlerin sözleriyle, onların yaşam tarzlarıyla düşünmeye, yaşamaya başlarsa ümmet ümmet olur mu? Ümmet ümmet olma bilincini kanaat önderleriyle kazanacak. Bizlere çok iş düşüyor, siyasetçilere çok işler düşüyor" diye konuştu. 

Forum, "Filistin'de Yahudi Yerleşimleri ve Kudüs’ü Bekleyen Tehlike", "Suriye Nereye Gidiyor", "Irak’ta Siyasi Boşluk" ve "Arap Baharı’nı İşlevsiz Kılma Çabaları" gibi oturumlarla yarın da devam edecek.

Okunma Sayısı: 3916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı