"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri: ''Çocuklarımızı istiyoruz''

28 Ağustos 2016, Pazar 18:50
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, “Çocuklarımız, serbest bırakılan diğer öğrenciler gibi suçsuzlardır. Sadece yaşları 18’in üzerinde olduğu için tutuklu bulunuyor” dediler. Öğrencilerin yakınları, "Çocuklarımızın yaşlarının büyük olması sebebiyle dosyaları rütbelilerle, erlerle karıştırıldı. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz” diye konuştular.

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nin son sınıf öğrencileri Ahmet Alper Tunca, Yakup Demir, Yusuf Çelik, Enes Can Kalyoncu, Muhammet Celil Özyurt, Muhammet Enes Çengeloğlu, Süleyman Şahin’in aileleri, çocuklarının serbest bırakılması için basın açıklaması yaptılar.

ÜNİVERSİTE SINAVINA BU KAFAYLA NASIL GİRECEKLER 

Ahmet Alper Tunca’nın babası Mevlüt Tunca 14-17 yaş arasındaki Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan 62 öğrencinin serbest bırakıldığını ancak 18 yaş üzerindeki 7 öğrencinin halen Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduklarını söyledi. Serbest bırakılan öğrenciler gibi çocuklarının da suçlarının bulunmadığını iddia eden Tunca, “Bizim evlatlarımız aynı yerdeydi, aynı yerlere gittiler. Çocuklarımızın yaşlarının büyük olması sebebiyle dosyaları rütbelilerle, erlerle karıştırıldı. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi. Çocuklarının 4 Eylül’deki üniversite sınavına cezaevi koşullarında gireceklerini belirten Tunca, “Bu kafayla nasıl başarılı olurlar. 7 aile şu anda çıkmazın içindeyiz. Psikolojimiz bozuldu, bunalıma girdik” ifadelerini kullandı.

BIRAKILAN ÇOCUKLARDAN 2-3 AY BÜYÜKLER 

Yakup Demir’in ablası ise, tahliye edilen öğrenciler ile cezaevinde tutulan 7 öğrenci arasında ay farkı olduğunu söyleyerek “İçeride 30-35 gün fazla kalan 7 öğrenci var. Onların da çıkarılmasını istiyoruz. Herkes onların suçsuz olduğunu biliyor. 17-18 yaşında çocuklar bunlar. Bırakılan çocuklardan 2-3 ay büyük öğrenciler” dedi.

“BAŞKOMUTANIMDAN ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Enes Can Kalyoncu’nun halası Saliser Bolamanlı da “Başkomutanımdan çocuklarımızı istiyorum. Çocuklarımız suçsuz. Çocuklarımızı da üniformalarını da seviyorduk. Onlar için canımızı veririz” diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 4621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı