"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân’ı anlamalı ve yaşamalıyız

20 Ocak 2019, Pazar 20:48
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, “Kur’ân’ı anlamak, onu yaşamak ve onu yaşatmak Müslümanların en önemli görevlerindendir” dedi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, “Kur’ân’ın, lâfzı ve manasıyla Hazreti Muhammed’e (SAV) indiğine inanmak mü’min olmanın temel şartıdır. İkinci görevimiz Kur’ân’ı okumak ve en azından namaz kılacak kadar ezberlemektir. Onu anlamak, onu yaşamak ve onu yaşatmak da Müslümanların en önemli görevlerindendir” dedi. Zeytinburnu Asım Sabri Efendi Kur’ân Kursu’nda eğitimini tamamlayan 15 öğrenci için Seyit Nizam Camii’nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi. Törene katılan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Kur’ân-ı Kerîm’i okumaktan, ezberlemekten, manasını anlamaktan gayenin Kur’ânca yaşamak ve ahkâmıyla amel etmek olduğunu söyledi. 

Güzel insanlar yetiştirmeye mesai harcanmalı

Yılmaz, şöyle konuştu; “Kur’ân’ın, lâfzı ve manasıyla Hazreti Muhammed’e indiğine inanmak mü’min olmanın temel şartıdır. İkinci görevimiz Kur’ân’ı okumak ve en azından namaz kılacak kadar ezberlemektir. Onu anlamak, onu yaşamak ve onu yaşatmak da Müslümanların en önemli görevlerindendir. Müslümanlar hayat kitaplarını ona verdikleri değer oranında ezberlemeye, manasını anlamaya, hayata egemen kılmaya asırlardır gayret edip bu gayede güzel insanlar yetiştirmeye mesai harcamaktadırlar. Hafızlık Kur’ân’ın manasına yaklaşmanın en güzel yollarından birisi ve ilk adımıdır. Temennimiz odur ki hafız kardeşlerimiz bu aşamadan sonra Kur’ân’ı anlayıp, manasına nüfuz edip, oradan Müslümanların hayatına çözüm üretecek alim olsunlar.” İstanbul’daki bazı selâtin camilerinin imam hatipleri ve hafızlarının Kur’ân-ı Kerîm okuduğu programın sonunda icazetlerini alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

AA

Okunma Sayısı: 1551
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı