"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’an’ın adalet mesajını dünyaya taşımak görevimiz

21 Ekim 2017, Cumartesi 20:00
18 erkek ve 15 kız öğrenci için Rize’de düzenlenen hafızlık icazet merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlara seslenirken “Kur’Ân’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız” dedi.

Rize, Güneysu Merkez Erkek ve Fetih Kız Kur’ân kurslarında hafızlığını tamamlayan 18 erkek, 15 kız öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Güneysu Kapalı Spor Salonu’nda Güneysu Müftülüğü ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı tarafından düzenlenip gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra protokol ve dâvetliler katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hafızlık İcazet Merasimi’nde yaptığı konuşmada, hafızlığın önemine değindi. Başkan Erbaş, “Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir, payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir mushaf haline gelmektir. Kur’ân-ı Kerîm’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır” ifadelerini kullandı.

Kur’an’In ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Erbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’ân-ı Kerîm’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vâkıf olacaksınız. Onun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlâkıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’ân’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’ân-ı Kerîm-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlâka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir.”

“Kur’an bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir”

Tarihten günümüze kadar mü’minler Kerîm kitabımızı anlama ve hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına nice güzel hizmetler yaptıklarını hatırlatan Erbaş, “Bugün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kur’ân’ın mesajlarını gündeme almak zorundayız. Çünkü Kur’ân bir hidayet rehberidir ve en doğru yola iletir. Kur’ân bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün, bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’ân’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlâk yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir en önemli sorumluluktur.” dedi. İcazet merasimini yöneten Reis’ül-Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın duasıyla tamamlanan programda hafızlara belgeleri takdim edildi.  

Rize - Yeni Asya

Etiketler: erbaş
Okunma Sayısı: 1894
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kemal

    22.10.2017 19:18:02

    Önce kendi ülkemizde bir uygulayalımda

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı