"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’an meali de cezaevine alınmadı

13 Ekim 2017, Cuma
Cezaevlerindeki keyfi yasaklara her gün yenileri eklenirken, en son Silivri 8 Nolu Ceza ve İnfaz Kurumu’na götürülen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış Kur’an-ı KerÎm meali cezaevi yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Cezaevlerindeki keyfi uygulamalara her gün yenileri eklenirken, İstanbul Silivri 8 Nolu Ceza ve İnfaz Kurumu’na götürülen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış Kur’ân-ı Kerîm meali cezaevi yönetimi tarafından kabul edilmedi. Bir yakını tarafından cezaevindeki tutukluya verilmek üzere götürülen meal sakıncalı görülerek alınmadı ve geri gönderildi. Bu örneklerin arttığını ve durumun endişe verici bir hale geldiğini belirten bazı tutuklu yakınları Diyanet İşleri Başkanlığı’nca basılan meal, ilmihal gibi kaynakların bile cezaevi yönetimlerince engellendiğini söylüyor. 

Defalarca istememize rağmen Cevşen verilmedi

Benzer keyfi yasaklarla alâkalı birçok şikâyet gelmeye devam ediyor. Cevşen, Risale-i Nur, gazete, dergi, kitap gibi yayınlar belli odaklar tarafından engellenirken iş Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Kur’ân-ı Kerîm Meali’nin yasaklanması boyutuna taşındı. Benzer bir olayı ise cezaevinden gazetemize gönderdiği mektupla anlatan bir okuyucumuz şunları söylüyor; “Bendeniz 17 yıldır imam-hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yapmış, neredeyse her yıl Arapça yarışmalarında okuluna birincilik ya da ikincilik kazandırarak ödüller almış, İslâm hukuku alanında yüksek lisans yapmış, sonunda da FETÖ’cü vasfı ile ceza evine konulmuş biriyim. (…)Defalarca istememize rağmen bize Cevşen verilmedi. Aklımda kalan duâları bir deftere yazıyorum. Koğuştaki arkadaşlarla okuyoruz, ama Cevşen’in eksikliğini yaşıyoruz. Ayrıca sizden benim ve benim durumumdaki insanların durumunu okuyucularınıza duyurmanızı istirham ediyorum. Şu anda ceza evleri Kur’ân okuyan insanlarla doldu.” (Bu mektubun tamamı 2 Haziran 2017’de gazetemizde yayınlandı.)

 

Etiketler: cezaevi, meal
Okunma Sayısı: 4878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı