"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurban Bayramı tatili, tek tip kıyafet, emekli maaşları, ÖSYM itirazları hakkında açıklama

15 Ağustos 2017, Salı 20:55
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bakanlar Kurulunda gündemdeki konuların değerlendirildiğini ve karara bağlandığını dile getiren Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." diye konuştu.

"Emekli maaşları bayramdan önce ödenecek"

Bozdağ, bayramlar vesilesiyle ilave bazı kararlar daha alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan aylık almakta olan emeklilerimize, SSK kapsamındaki emekliler için her ayın 17 ve 26'sı, BAĞKUR kapsamındaki emekliler için ise her ayın 25-28'i arası, Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler için ise her ayın 1'i ve 5'i arası ödemeler yapılmaktadır. Alınan bu kararlar çerçevesinde, Emekli Sandığı kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere, aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan Emekli Sandığı emekli, dul ve yetimler ile şehit yakınları ve gazilerimiz 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir. Bu çerçevede yaklaşık 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz erken, bayramdan önce maaşlarını alma imkanı bulacaktır."

Köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz

Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00'ye kadar ücret alınmayacaktır." dedi. 

Tek tip kıyafet

Terör kapsamında yargılananlara ilişkin "tek tip kıyafet uygulaması"nın hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Bozdağ, "Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliği ihtiyacı var. Bunun da KHK'ya konulabileceğini ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmünde kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir." dedi.

"İtirazlar üzerine konu incelenirken yanlışlık ortaya çıkmıştır"

Bozdağ, bir gazetecinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan yerleştirme işlemindeki hataya ilişkin sorusuna yanıt verirken de şunları söyledi:

"ÖSYM'nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenilir bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır. 'Bu hata bir kasta müstenit bir hatadır.' demiyoruz. Çünkü ÖSYM yetkilileriyle yaptığımız görüşmede onlar da kasta dayalı bir hata olmadığını ifade ettiler ve bir ihmalden bahsettiler ama bu ihmal de olsa buna dair elbette ÖSYM gereken değerlendirmeleri yapacaktır."

Konuya ilişkin rakamlar veren Bozdağ, ÖSYS'ye göre 64 ayrı alanda ek puan verildiğini dile getirdi. Meslek liseleriyle ilgili bu alanın kılavuzun Tablo-6C'nin ekinde yer alan alanları ilgilendirdiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarında aday yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken, bu 64 alanın ikisinde, imam hatip liseleri ve sağlık astsubay hazırlama okulu mezunlarıyla ilgili dört yıllık değil önlisans yani iki yıllıklara ilişkin yerleştirmelerde bu okullardan mezun olanlara ek puan konularak puanlarının hesaplanması gerekirken ek puan yapılmadan hesaplama yapılmıştır. İtirazlar üzerine konu incelenirken bu yanlışlık ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine güncelleme yapılmış, yeni sonuçlar da ilan edilmiştir. Bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiştir, bin 628 aday ek puanı nedeniyle daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiştir. Ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bin 628 aday nedeniyle daha önce bu programa yerleştiği ilan edilen bin 499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa puanı yetmediğinden yerleştirilememiştir."

Bu hatanın pek çok kişiyi etkilediğine işaret eden Bozdağ, ÖSYM Başkanlığının bunlarla ilgili gerekli idari tahkikatı yapacağını, sonuca göre değerlendirmenin yapılacağını söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 3416
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Numan

    16.8.2017 02:11:42

    Merak etme sayın bakan mezarda hepimiz tek tip elbise giyeceğiz:KEFEN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı