"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurbanlarınız için hizmetinizdeyiz

09 Ağustos 2018, Perşembe
Yaklaşan Kurban Bayramıyla ibadet heyecanı içinde olan vatandaşlara hizmet veren Yeni Asya Vakfı güvenin adresi olarak çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

HABER: LÜTFİYE KEF

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarda kurbanlık telâşı başladı. Kurban kesmeye niyet edenler bu ibadetlerini sıhhatli bir şekilde yerine getirebilmek için güvenebileceği vakıf ve yardım kuruluşlarına yöneliyor. Uzun yıllardan beri sistemli bir şekilde bu işi yapan Yeni Asya Vakfı kurbanlarını güvenli/emin ellere teslim etmek isteyenleri bekliyor.

Güven temini için Yeni Asya’nın yeterli olduğunu belirten Yeni Asya Vakfı Sekreteri İbrahim Şencan şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye genelinde Yeni Asya’nın oluşturmuş olduğu müsbet atmosferden dolayı insanlar güveniyorlar” diyerek kurban bağışı sisteminden bahsetti: “Yeni Asya gazetesinde Kurban bağışı ile ilgili her gün broşürler çıkıyor. Online bağış sitemiz de var ayrıca. PTT posta çeki çalışmamızla da isim soy isim ve telefon numaralarıyla kesmek istenilen kurban türü belirtilerek bize havale ediliyor. Havale etmiş olmakla da bize vekâletini vermiş oluyorlar. Yeni Asya Vakfı bu ibadeti yapmak isteyenlere kolaylık sağlayarak kurban hizmetine aracılık etmekte.”

Avustralya Nur Vakfı İle organİze edİyoruz 

Yurtdışındaki kurban bağış sistemini de anlatan Şencan şu değerlendirmelerde bulundu: “Yurtdışı kurbanlarını da Avustralya Nur Vakfı ile organize ediyoruz. Avustralya Nur Vakfı uzun yıllardan beri bu işi yapıyor. Sudan, Etiyopya ve Somali’de kurban kesimlerini yapıyor.” Her sene genelde farklı mezbaha ile anlaşıldığını söylüyor İbrahim Şencan. Ve ilâve ediyor: “Bu yıl yurt içi kurbanlarımız Erzurum'dan seçildi. Erzurum’a, Erzurum’dan Horasan’a, Horasan’dan da saatler süren bir yolculuktan sonra yaylalara gittik. Yaylalarda hayvanları beğendik, seçtik ve anlaşmamızı yaptık Bayram Temel ile birlikte.”  Şencan verdiği bilgilere göre, “Etler mezbahada birinci gün kesiliyor, ardından buzhaneye alınıyor. 

İkinci gün etler sıyrılıyor ve bağışçılara sekiz kilo olarak sunuluyor.”  Şencan, bağışta bulunanların paketlenen etleri Yeni Asya Vakfı’ndan ya da Ümraniye Yeni Asya Temsilciliği’nden aldıklarını, gelme imkânı olmayanlar için ise adrese bizzat teslim ettiklerini belirterek, kalan etlerin kavurma ve sucuk şeklinde öğrencilere verildiğini söyledi.

Bağış yapanların sayısı her yıl artıyor

İbrahim Şencan, kurban bağışı yapanların sayısında her yıl artış olduğunu vurgulayarak, bu yıl da artış beklediklerini söyledi. Sosyal medyada Kurban bağışları ile ilgili yayılmaya çalışılan asılsız iddialar hakkında bilgi veren Şencan: “Yeni Asya’nın faaliyet amaçlarını daraltmak amacıyla oluşturulmak istenen ve ilk olmayan bir algı. Biz Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yasal bir vakıfız ve her sene faaliyet belgesi alırız. Bu yıl da faaliyet belgemizi aldık. Biz işimizi yapıyoruz hizmetimize odaklanmışız. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

Haber: Lütfiye Kef

Fotoğraf: Netice Kübra GöreNtaş - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 3395
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı