"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kürt Bakan Konya'da konuşturulmadı

26 Mart 2016, Cumartesi 15:48
Konya’da 23-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 14. Tarla Teknolojileri Fuarı’na davet edilen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid, fuarın açılışında Kürtçe konuşmak isteyince fuar hazırlık komitesi tarafından engellenerek konuşturulmadı.

İLKHA'da yer alan habere göre Türkiye’nin daveti üzerine Konya’da 23-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 14. Tarla Teknolojileri Fuarı’ın açılışına katılan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid’in, fuarın açılış töreninde Kürtçe konuşması, fuar düzenleme komitesince engellendi.

Edinilen bilgilere göre fuarın açılışında Kürt Bakan Mecid’de, konuşmasını Türkçe ya da İngilizce olarak yapmasının teklif edilmesi üzerine, Kürt Bakan bu duruma tepki göstererek “Ben bir Kürt bakan olarak konuşmamı Kürtçe dilinde yapmak istiyorum. Çünkü bu benim anadilim. İngilizceyi iyi bilmiyorum ve halkımın dilinde konuşmak istiyorum.” dedi.

Kürt Bakan Mecid’in bu talebinin fuar hazırlık komitesi tarafından kabul edilmemesi üzerine fuarın açılışında konuşma yaptırılmadığı öğrenildi.

Yaşanan durum üzerine basına konuşan Bakan Abdussettar Mecid, “Türk hükümetinin sahip olduğu bu yaklaşım ve zihniyetle Kürt sorununu hiçbir zaman çözemez.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: konya, ıkby, kürtçe, kürt
Okunma Sayısı: 2147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı