"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kürtçe öğrenme merakı nifak sebebiymiş!

30 Ocak 2015, Cuma 10:00
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Güzel Kürtçemizi öğrenmek isterim" sözlerini "milletin arasına nifak sokma çabası" olarak değerlendirdi.

Prof. Dr. Öztürk, kim olursa olsun anasının diliyle duyup onunla konuşacağını ifade ederek, "Başbakan Davutoğlu’nun Kürtçe öğrenme merakı bir ihtiyacın ürünü olmaktan çok milletimizin arasına nifak sokma çabasının eseridir." dedi.

Prof. Dr. Adnan Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son Diyarbakır ve Batman AK Parti il kongrelerinde yaptığı konuşmaları dernek olarak kınadıklarını söyledi. Öztürk, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Geçen hafta sonu partisinin Diyarbakır ve Batman kongrelerine katılan Başbakan, hiçbir vicdan sahibi Türk insanının kabullenemeyeceği sözlere imza atmış, PKK’ya şirinlik yapacağım derken milli haysiyet, hassasiyet, milli şuur ve mahşeri vicdanla bir kez daha ters düşmüştür. Başbakan Diyarbakır’da 'Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik' diyecek kadar bayağılaşmış ve fikren şarampole uçmuştur. Tarihimizde ilk defa bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı büyük Türk milletinin gözünün içine baka baka Kürtçe konuşmuş, bununla iftihar etmiştir. Buna öğretim üyeleri olarak söyleyecek söz bulamamaktayız. Arkasından gazetecilere verdiği demeçte; 'Güzel Kürtçemizi öğrenmek isterim, eve bir gramer kitabı aldım' diyerek şuursuzluk yolculuğunu sürdürmüştür. Başbakan dahil her vatandaşımız isterse Polinezyalıların dilini de öğrenebilir, Ant Dağlarında kullanılan şiveyle de konuşabilir, Atlantik'teki Eskimoların dili ile konuşabilir. Fakat nasıl olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir şahsın, Türk milletinin gözünün içine baka baka; övüncümüz, kültürel kıvancımız, asırlar içinde zenginleşerek bugünlere vasıl olmuş Türkçeye rakip çıkarma aymazlığı, Türk milletinin gözünün içine baka baka kâğıttan da olsa Kürtçe konuşmaya çalışması siyasi ön alma değil, tamı tamamına siyasi cinayettir."

"Bizim kimsenin ana dilinde gözümüz yoktur, buna yönelik söyleyecek bir sözümüz de olmayacaktır" diyen Prof. Dr. Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: "Kim olursa olsun anasının diliyle duyacak, onunla konuşacaktır. Bu herkesin en tabii insan hakkıdır. Buna hürmet ve riayet ederiz. Ancak Türk milletinin dili Türkçedir ve bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Davutoğlu’nun Kürtçe öğrenme merakı bir ihtiyacın ürünü olmaktan çok milletimizin arasına nifak sokma çabasının eseridir. Bir defa dil varsa ve bu dil devlet ricali tarafından teşvik edilip milli dilin karşısına çıkarılıyorsa bölünme zehri bünyeye yayılmış demektir. Davutoğlu’na sorarım, Türkçeye kardeş dil olarak Kürtçeyi görüyorsan, Türk milletinin muadili olarak hangi milleti kabul ediyorsun? Dil bir millettir, dil bir şuurdur, dil bir kimlik nişanesidir. Türk milletinin dili Türkçe olduğuna göre, Davutoğlu’nun güya kardeş dili kime, hangi millete aittir?"

Dernek Başkanı Prof. Dr. Öztürk, Davutoğlu’nun Kürtçe konuşma hevesine kapıldığı saatlerde Şırnak sokaklarında PKK ve PYD’lilerin silahlı askeri yürüyüş yaptıklarını, Diyarbakır’da PKK’lı militanların kahvehane basıp haraç topladığını, kimlik kontrolleri yaptıklarını hatırlattı. Öztürk, "Cizre’de ise bölünme ve özerklik provaları yapmaktaydılar. Bunları görmeyen Sayın Başbakan'a kamu düzeninin nasıl sağlandığını da sormak isteriz. 

Önce Diyarbakır il kongresinde yapmaya çalıştığı Kürtçe konuşmasını internete servis edenler Türk milletinden gördükleri tepkiler nedeniyle alelacele internetten konuşmayı geri çekmek zorunda kalmışlardır. Bu da iyi olmuştur. Hükümet yetkililerinin ve Başbakan'ın milli hassasiyetler konusunda daha dikkatli davranması gerektiğini bildirmekte yarar görmekteyiz." dedi. 

Ülkenin bölünmesine yönelik oynanan oyunları Türk milletinin göreceğini aktaran Öztürk, "Dilimizle bu şekilde alay edenlere, sözde açılım projeleri ile ülkemizin istikbalini karartanlara üniversite öğretim üyeleri gereken cevabı her zaman verecektir." diye sözlerini tamamladı.

Okunma Sayısı: 1101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı